Владики Михаїл Бубній зустрівся з генеральним секретарем Міжнародної католицької міграційної комісії

21 жовтня 2023 року в Одесі відбулася зустріч екзарха Одеського владики Михаїла Бубнія з генеральним секретарем Міжнародної католицької міграційної комісії Монсеньйором Роберто Вітілло. Мета візиту генерального секретаря на Південь України — побачити те, як УГКЦ реагує на потреби вимушено переселених осіб та зрозуміти, які існують потреби в умовах війни для них.

Супроводжували делегата Християн Костко, консультант з управління робочої групи «Католицька відповідь для України» CR4U та Юрій Малецький, національний делегат Лицарі Колумба в Україні.

У межах свого візиту до Одеси, очільник гуманітарних організацій Монсеньйор Роберто Вітілло ознайомився з потребами Церкви на Півдні України та гуманітарними ініціативами Одеського екзархату в часі війни.

Спершу гості відвідали Катедральний храм святого апостола Андрія Первозванного в Одесі. Під час зустрічі владика Михаїл Бубній подякував Монсеньйору Роберто Вітілло за допомогу та солідарність з Україною. Екзарх ознайомив делегацію з гуманітарними ініціативами Одеського екзархату в часі війни, з історією екзархату та Катедрального храму в Одесі. Також єпископ показав благодійникам катехитичний клас, зазначивши, що під час війни, при кожній парафії катехитичні класи використовувалися як соціальні центри, де щоденно вимушено переміщені особи отримували необхідну підтримку.

У свою чергу, під час зустрічі генеральний секретар Монсеньйор Роберто Вітілло розповів про історію організації, а також про активну і всебічну її діяльність по цілому світі. Також делегат подякував екзарху Одеському за жертовне служіння всім потребуючим в часі великою війни.

Відтак гості завітали до центру для дітей та сімей Благодійного фонду «Карітас-Одеса». Тут представника Міжнародної католицької міграційної комісії зустрічали діти і працівники благодійного фонду на чолі з директором о. Василем Колодчином. Працівники карітасу ознайомили делегацію з діяльністю центру і працю з дітьми вимушено переміщених осіб.

 

{gallery}stories/24.10.23{/gallery}