Одеський екзарх освятив новий храм УГКЦ В Херсонській області

zelenivka

Одеський екзарх кир Михаїл (Бубній) освятив новозбудований храм на честь Різдва Пресвятої Богородиці у смт. Зеленівка, Херсонська область, 18 травня 2014 р.

Освячення відбулося в неділю самарянки під час пастирського візиту, який екзарх Михаїл здійснював на запрошення протопресвітера о. Ігоря Макара.

Служіння о. Ігоря на цих теренах відзначається особливим старанням для поширення Церкви Христової, адже напередодні в суботу у с. Антонівка відбулося посвячення каплиці де він душпастирює, а вже в неділю самарянки – храм. Співслужили архієрейську святу Літургію зі своїм єпископом священики Херсонського протопресвітерату, а також запрошені священики з інших єпархій — Сокальсько-Жовківської та Бучацької.

У своїй проповіді преосвященний владика Михаїл сказав до місцевих парафіян: «З Божою допомогою і працею кожного, ви маєте тепер криницю води живої посеред вашого села, що нею є храм і куди ви будете приходити, щоб розмовляти з Господом віч-на-віч», проводячи паралель з жінкою самарянкою.

Парох парафії, протопресвітер о. Ігор Макар, подякував владиці Михаїлу за освячення храму та владиці Василю (Івасюку) за благословення, з якого власне розпочалася будова храму, а особливих меценатів і спонсорів було відзначено грамотами і подяками.

Після чину освячення храму, архієрейської Літургії, посвячення хреста та освячення води, преосвященний владика Михаїл роздав усім присутнім пам’ятні образочки і уділив своє архієрейське благословення.

Підготував о. д-р Микола Слободян