Найвищий капелан Лицарів Колумба відвідав Україну

19–20 жовтня Україну відвідав Найвищий капелан Лицарів Колумба, Архиєпископ Балтимора Вільям Едвард Лорі, який прибув з метою висловити солідарність із Лицарями Колумба в Україні та підтримати український народ у цей час війни. Під час візиту до Києва, Архиєпископа Лорі супроводжував Національний капелан Лицарів Колумба в Україні, екзарх Одеський владика Михаїл Бубній.

19 жовтня, Архиєпископ Балтимора разом із владикою Михаїлом відвідали Бучу, де Найвищий капелан зустрівся з дітьми, які втратили батьків через війну, і передав їм теплі речі від Лицарів Колумба. Архиєпископ був зворушений вірою та стійкістю українців. Відтак увечері у Василіанському монастирі в Києві Найвищий капелан Лицарів Колумба повечеряв з родинами загиблих захисників України і запевнив у постійній молитві та підтримці

У неділю, 20 жовтня, екзарх Одеський очолив Божественну Літургію в Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві у співслужінні Архиєпископа Балтимора. Під час проповіді Найвищий капелан Лицарів Колумба звернув увагу на важливість надії та витривалості: «Цей час війни приніс незліченні страждання, але знайте, що ви не самотні. Ви оточені молитвами та підтримкою вірних з усього світу». Він підкреслив, що Бог ніколи не покидає свого народу, навіть у найважчі часи: «Бог йде з вами, навіть коли ви стикаєтеся з жахами війни».

На завершення Літургії Національний капелан Лицарів Колумба в Україні владика Михаїл Бубній від імені Патріарха Святослава висловив слова вдячності його високопреосвященству Вільяму і всім Лицарям Колумба за милосердя і доброту, яку Лицарі Колумба чинять для України у цей важкий час війни.

Після Богослужіння Архиєпископ Вільям Едвард Лорі разом із владикою Михаїлом Бубнієм відвідали крипту собору, де похований блаженніший Любомир Гузар, та зустрілися із Лицарями Колумба Київщини у Патріаршому домі.

Пресслужба Одеського екзархату

Фото: Департамент інформації УГКЦ