Владика Михаїл Бубній відвідав парафії УГКЦ Херсонщини

Екзарх Одеський владика Михаїл Бубній з душпастирським візитом відвідав парафію Різдва Пресвятої Богородиці в Зеленівці та парафію святого Архистратига Михаїла в с. Інженерне на Херсонщині. Це черговий візит підтримки і молитви правлячого єпископа на Херсонщину до вірних, які перебувають у зоні активних бойових дій.  

У Зеленівці владика очолив урочисту Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди храмового свята – 10-ї річниці освячення храму Різдва Пресвятої Богородиці. У своєму слові владика наголосив на важливості Святих Таїнств Сповіді та Причастя у житті кожного християнина, особливо в умовах, коли навколо тривають бойові дії. Ці Таїнства є джерелом сили та надії для віруючих, допомагаючи їм долати труднощі і зберегти віру.

Після урочистої Літургії, на яку зібралося велике число вірних, владика Михаїл нагородив Єпископськими грамотами активних парафіян. Високі церковні нагороди отримали парафіяни, які долучилися до будівництва храму і вірні, які після деокупації Херсонщини своєю працею долучаються до розвитку парафіяльної громади УГКЦ в Зеленівці.

У селі Інженерне, розташованому всього за 8 кілометрах від лінії фронту, владика Михаїл Бубній також очолив Архиєрейську Божественну Літургію і зустрівся з парафіянами. Це другий візит правлячого єпископа після освячення у 2018 році храму і перший після деокупації Херсонщини є свідченням підтримки для людей, які проживають в найнебезпечнішій зоні. На молитву зібралася велика кількість місцевих греко-католиків, що свідчить про незламність духу українців та їхню міцну віру.

Коментуючи візит правлячого єпископа, настоятель парафій, декан Херсонський о. Ігор Макар зазначив що «ці громади УГКЦ на Херсонщині перебувають в близькості до лінії фронту, тому почути слова підтримки правлячого єпископа та запевнення в молитві від духовного батька, надважливо для зболених війною людей. Спільною молитвою ми прославляли Бога, та просили перемоги і миру для України» – сказав священник.   

У переддень великого свята Різдва Пресвятої Богородиці та душпастирського візиту правлячого єпископа у храмах відбулися реколекції, які провів о. Василь Ліниця, ЗНІ з іконою матері Божої Неустанної Помочі.

Пресслужба Одеського екзархату