Екзарх Одеський в Подільську: Церкви завжди готова допомогти тим, хто цього потребує

В рамках душпастирського візиту до Подільська, владика Михаїл Бубній, екзарх Одеський зустрівся з представниками Подільської міської ради, районної військової адміністрації, управління освіти і гуманітарної політики, дирекцією 5 ліцею та ДСНС щодо забезпечення укриттям учнів 5 ліцею.

На даній зустрічі, що відбулася за участю представників УГКЦ і місцевої влади, було прийнято рішення про тимчасове розміщення укриття для школярів у приміщеннях, що належать парафіяльній спільноті Успіння Пресвятої Богородиці. Це рішення є особливо актуальним в умовах війни, коли безпека дітей є пріоритетом. Завдяки спільним зусиллям учні отримають надійне укриття.

“Наша Церква є тут, щоб служити своїм вірним та мешканцям міста. Ми, як Церква, готові простягнути руку допомоги в цей скрутний час для того, аби майбутнє нашої держави – діти, змогли здобувати освіту в загальноприйнятий спосіб навчання: будучи присутніми у своїх класах”, – зазначив владика Михаїл.

Таким чином, Українська Греко-Католицька Церква долучається до зусиль з забезпечення безпеки дітей під час навчального процесу. Згідно з укладеним договором, частина приміщення, площею понад 100 квадратних метрів, буде тимчасово використовуватися як укриття для учнів 5 ліцею до 31 травня 2025 року. Місцева влада, зі свого боку, зобов’язалася вжити всіх необхідних заходів для забезпечення безпеки учнів і пошуку альтернативного рішення для подальшого використання укриття після закінчення терміну дії договору.

Пресслужба Одеського екзархату