Владика Михаїл Бубній здійснив душпастирський візит на парафію Успіння Пресвятої Богородиці в Подільську

28 серпня 2024 року екзарх Одеський владика Михаїл Бубній здійснив перший офіційний душпастирський візит на парафію Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ у м. Подільськ Одеської області. Цього дня єпископ очолив Архиєрейську Божественну Літургію і зустрівся з парафіянами. Також відбулася офіційна зустріч екзарха Одеського з представниками місцевої влади.

Як зазначив настоятель отець Андрій Кічура, візит владики на свято Успіння Пресвятої Богородиці (за юліанським стилем календаря) має особливе значення для парафії. Адже саме на цьому місці колись стояв храм, освячений на честь цього свята. “Це історична подія, адже попри роки, що минули від руйнування храму, тут знову лунають молитви. Владика Михаїл очолив Божественну Літургію за нашу парафію, за наших захисників і за нашу багатостраждальну Україну”, – поділився отець Андрій.

У своїй проповіді, натхненній Євангелієм дня, владика закликав вірних задуматися над своїм духовним зв’язком з Богом. “Війна в нашій країні розпочалася через те, що є люди, які не люблять свою Батьківщину. Суспільство розділене на тих, хто любить і будує, та на тих, хто руйнує. Тому давайте любити Україну, починаючи з молитви, а відтак своїми добрими ділами “, – наголосив єпископ.

Пресслужба Одеського екзархату