Слово владики Михаїла Бубнія під час освячення монастиря Стрітення Господнього сестер Служебниць Непорочної Діви Марії в Одесі 22 липня 2020 року

Ваше Блаженство, всечесніші, всечесні отці, преподобні сестри-монахині, дорогі наші добродії і добродійки. Сьогодні звершується історичний момент у житті Одеського екзархату і також в історії провінції сестер-служебниць. Можна сказати, що освячення монашому дому це є вінець такої ідеї, яка народилася в моєму серці а потім на асамблеї вищих настоятелів. Я звертаючись до вищих настоятелів попросив щоб вони подумати над певною реорганізацією своїх монастирів, свого служіння в різних країнах світу.

Багато з наших монаших чинів мають не тільки в Україні свої доми, але й по інших країнах, тому я запропонував таку реорганізацію, щоби вони подумали там де їхнє служіння вичерпалося, де немає покликань, але де є матеріальне надбання, щоб його реорганізувачти чи продати, а там де є покликання і розвиток придбати нове приміщення. І ось ми бачимо, що сестри служебниці перші вілгукнулися на таку ідею і яка зреалізувалася у видимий спосіб в Одеському екзархаті.                Сестри Канадійської провінції на своїй раді вирішили продати свою власність в Канаді щоби придбати будинок під монастир тут в Одесі на південних теранах нашої України, в нашій матірній церкві, бо тут, властиво Церква розвивається. Дай Боже щоби не оин такий монастир ми ще освятили тут, тому Ваше блаженство просимо освятили цей перший монастир, який народився з такої ідеї. Хай в нашій церкві монашество усвідомить і буде відкрите на те, щоб не боятися віповідати на виклики часу і відповідати на обставини в яких знаходиться їхнє служіння і їхні доми.