Слово владики Михаїла Бубнія, Адміністратора Кримського екзархату до вірних парафії Пресвятої Трійці УГКЦ в с. Відрадному, опубліковане 30 травня 2015 року

Всечесні та преподобні отці, преподобні сестри монахині, дорогий наш отче дияконе Петре, дорогі у Христі брати, сестри та шановні гості.

Слава Ісусу Христу!

Любі! Дозвольте мені сердечно усіх Вас привітати із торжественним святом Пресвятої Тройці, яке водночас є Вашим храмовим святом. Цей празник – є одним з найулюбленіших свят для віруючих нашої Церкви. На його честь будують святині і пишуть ікони. Цю дату церковного календаря вірні відзначають піднесено та урочисто, приходячи до храму на святкове Богослужіння. А стаючи на коліна, підносимо свої коліноприклонні молитви до Господа у Пресвятій Тройці Єдиного за всіх і за все.

В непростих обставинах прийшлося нам сьогодні жити. За фінансовою кризою, послідували кризи політичні, економічні та міждержавні. Цей бурхливий і нестабільний світ провокує у наших серцях страх, непевність у завтрашньому дні, а можливо у декого навіть і розчарування. І не дивно, бо це природньо для нас земних людей. Але ж крім цього ми ще й віруючий люд Божий, керманичем якого є наш Триєдиний Господь. Він є нашою дорогою, правдою і життям. Він також є нашою надією на краще майбутнє.

Знаю мої любі, що попри всі випробування, які лягли на Ваші плечі, Ви залишаєтесь глибоко віруючими та практикуючими християнами; справжніми синами і доньками своєї Церкви та рідного краю. Тому при цій нагоді від імені всієї Католицької Церкви висловлюю Вам щиру вдячність за Вашу стійкість у вірі, за відвагу і жертовність, і за Вашу любов до Господа і Його Святої Церкви.

Мені дуже шкода, що в силу певних обставин та інших обов’язків я не можу взяти особисту участь у Вашому Храмовому святі, проте пам’ятаю про Вас і духовно єднаюся з Вами єдиним серцем і устами в молитві до Триєдиного Бога.

Засилаю мої найщиріші вітання Вашому душпастирю преподобному отцеві Григорію, отцеві диякону Петрові, завдяки якому повстав цей чудовий храм, усім священослужителям які несуть своє служіння у Кримському екзархаті, преподобній сестрі Миколаї та всім сестрам монахиням, усім жертводавцям та всім прихожанам і гостям зібраним сьогодні на Храмовому празнику. Хай серця Ваші наповняться радістю, душі – щирою молитвою, а домівки – всілякими добрами, миром і спокоєм.

З нагоди цього Храмового Свята уділяю Всім присутнім своє архієрейське благословення!

Благословення на Господнє на Вас!