Звернення владики Михаїла Бубнія до вірних міста Одеси щодо ситуації з протидією коронавірусу під час святкування Великодніх свят, виголошене 14 квітня 2020 року Божого в Одесі

Дорогі у Христі брати і сестри, шановні Одесити в мешканці Одеської області на Півдня України.

Зближаємося до Великодня, часу найбільш інтенсивного духовного і церковного життя у Христовій Церкві. В чей ми беремо участь у гарних великодніх богослужіннях, освячуємо Пасху, великодні страви, а також святкуємо разом з друзями і знайомими це велике свято Великодня. Але цього року, цей час співпав із часом великої небезпеки смертоносного вірусу так званого коронавірус.

Знаємо з історії що кожна пандемія чи епідемія мали трагічні наслідки. Вона відбирала життя багатьох людей. І сьогоднішні технології дозволяють нам як ніколи раніше, вчасно поінформувати усіх нас про небезпеку і запобігти поширенню цієї страшної смертоносної хвороби. Ці технології дозволяють також нам єднатися на відстані у молитві і святкуванні Великодня. 

Церква Христова по своїй природі як мати піклується про духовне життя своїх вірних, але також і піклується й захищає життя кожної людини. Тому як духовний батько звертаюся до вас з проханням. На час карантину залишайтеся вдома, святкуйте цьогоріч Великдень в колі своєї домашньої церкви і друзів, зміцнюйте свою домашню церкву бо це є дуже гарна нагода. Кожного року ми зустрічаємося через Воскреслого Христа у храмі, а цьогороку Христос хоче прийти до вашої домашньої церкви, ваших домівок, вашої сімї і подібно як він увійшов до своїх учнів через замкнені двері, так хоче війти до вас через екрани телевізорів чи інші засоби комунікації.

Тому як духовний батько хочу дати вам пораду як Христа зустріти вдома. Коли ви планували одягнути найкращий одяг на Великдень – вдягніть його. Поставте великодній кошик біля екрану через який транслюватиметься богослужіння, станьте всією сім’єю до молитви і разом з нами (духовенством) співайте Христос Воскрес із мертвих, смертю смерть подолав, і тим що в гробах життя дарував.

Користаючи з цієї нагоди, дозвольте мені побажати всім благословенного Великодня. Щоби на другий рік ми уже зустрілися у храмі. Бажаю всім мирного життя, щоб якнайшвидше закінчився цей час карантину. Бажаю сильної віри і надії в краще майбутнє, бо Христос Воскрес!

Воістину Воскрес!