Слово владики Михаїла Бубнія під час Хресної Дороги вулицями міста Одеси, виголошене 8 квітня 2017 року Божого біля Катедрального храму святого Апостола Андрія Первозванного в Одесі

Слава Ісусу Христу!

Ваші преосвященства, владико Броніславе, владико Серге, всечесніші преподобні отці, преподобні сестри, дорогі у Христі браття і сестри.

Сьогодні історичний момент в місті Одесі. Тому що сьогодні вперше вулицями міста Одеси пройде хресний шлях, живий, віруючого народу.

Я дякуваю вам, що ви залишили всі свої справи і сьогодні приєдналися до цієї нашої спільної молитви Хресної Дороги.

Застри ми святкуємо Квітну неділю, коли Ізраїльський народ зустрічав Ісуса Христа з пальмовими галузками при вїзді в Єрусалим. А після квітної неділі розпочався хресний шлях нашого спасителя Ісуса Христа. Найтяжчий шлях, шлях засудження, бичування, катування, знущання, а вкінці розпяття і смерть на хресті. Засудили нашого Господа. Люди це зробили.

          Сьогодні йдучи вулицями міста Одеси, дорогі браття і сестри, першим завданням яке нас повинно по особливому торкнутися серця це є співпереживання з нашим спасителем. 

          Йдучи і роздумуючи ці страждання і муки нашого Спасителя, ми співставлятимемо також свої страждання і терпіння щоденного життя у світлі страждань нашого Спасителя.          

Співпереживаймо, крокуючи разом з Ісусом. Тому нехай жодні обставини, попри це що буде шум автівок, можливо інші перешкоди якісь будуть нам на дорозі, але стараймося глибоко заглянути у своє серце думкою супроводжувати Ісуса Христа на Голготу.

Другим важливим фактором цієї Хресної Дороги це є дати свідчення всім нас оточуючих одеситам, що ми християни, що ми відкрито визнаємо свою віру, що ми хочемо поділитися цією вірою з усіма мешканцями Одеси. Ми хочемо освятити місто Одесу своєю молитвою. Ми хочемо благословити місто Одесу на мирне життя,щоби Господь благословляв Одесу і всю Україну і відганяв усяких ворогів видимих і невидимих. Це є друге таке велике завдання, яке стоїть сьогодні перед нами у цій подорожі Хресної Дороги.

І третє завдання є дуже важливим дорогі браття і сестри, яке стоїть сьогодні перед нами це є благодатний час навернення, покаяння, усвідомлення своєї грішності, і перепросьба Господа Бога за особисті гріхи, за сімейні гріхи тому що власне гріх спричинився до того що Ісуса Христа нашого Спасителя було розіпято. І Його продовжують сьогодні розпинати, і вчора розпинали, своїми гріхами. Тому дуже важливим завданням цієї Хресної Дороги також є покаяння і навернення, щоби гідно зустріти Воскресіння.

Я дуже бажаю і собі і вам молитовної ходи, зосередженої ходи і такої благодатної. Щоби ця хода стягнула з небес велику благодать Божу на нас тут присутніх, на Одесу і на нашу Україну, яка дуже страждає в теперішні часи. Амінь.