У катедральному храмі владика Михаїл Бубній освятив ікони для прикордонників

21 червня у катедральному храмі св. ап. Андрія Первозванного в м. Одесі за участі чисельного духовенства та військових, владика Михаїл, екзарх одеський освятив ікони для підрозділів 17 «Ізмаїльського» прикордонного загону.

Серед духовенства Одеського деканату були присутні священнослужителі, які задіяні до духовної опіки наших захисників – Олександр Смеречинський, Володимир Жук, Юрій Стронянський, Олександр Француз, Андрій Кічура, Володимир Троцишин, Андрій Кремза і Тарас Микитич.

Важливо зазначити, що для того, щоб ця подія відбулася, багато зусиль доклав підполковник Юрій Харченко, начальник капеланської служби Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

На цій події були також присутні: заступник начальника Південного регіонального управління з персоналу – полковник Сергій Сергійчук та заступник начальника 17 прикордонного загону з персоналу – підполковник Віктор Сапунжи.

Після освячення ці ікони будуть передані кожному із підрозділів 17 “Ізмаїльського” прикордонного загону, де безпосередньо на місцях наші військові зможуть молитись до Бога і випрошувати Божої благодаті для себе особисто, як рівно ж і для своїх рідних та військових підрозділів у яких служать, щоб Божа присутность допомагала їм вистояти у цій жорстокій боротьбі з російським агресором.

Звертаючись до присутніх владика Михаїл підкреслив, що «Сьогоднішня подія є дуже знаковою, бо у такі не прості часи боротьби за волю і незалежність нашої Держави України протистояти ворогові самостійно майже не можливо, тому ми, будучи свідомими Божої присутності та його божественної сили в нашому житті, освячуємо ці ікони, як видимий знак Христа Спасителя, Богородиці та святих тут зображених і просимо їх помочі та захисту. Владика розповів також присутнім реальну подію із передової фронту, де завдяки молитві і присутності капелана, командир прийняв вчасно відважне рішення про передислокацію і таким чином врятув цілий підрозділ від обстрілу градами. Буквально за годину-півтори опісля на місці попередньої дислокації не залишилось живого місця, натомість залишився непошкоджений березовий хрест. Ось така реальна видима присутність Бога в часі небезпеки», – підкреслив ієрарх і подякував військовим за героїзм і відвагу в служінні своєму народові та захисту Батьківщини.

Після молитви на освячення ікон і короткого слова владика Михаїл передав від Одеського екзархату також засіб Радіо електронної боротьби (РЕБ) для потреб військових, який за словами владики Михаїла має рятувати життя наших захисників.
Висловлюємо щиру подяку усім, хто спричинився до цієї важливої події, а особливо Ростиславу Бурдезі за юридичні консультації і послуги у придбанні РЕБ-а та Світлані Кисільовій за фінансові послуги.

Пресслужба Одеського екзархату