Владика Михаїл Бубній узяв участь у робочій зустрічі Патріаршої комісії у справах монашества УГКЦ

16-17 червня у реколекційному будинку відпустового центру у Зарваниці відбулася зустріч членів Патріаршої комісії у справах монашества УГКЦ та богопосвячених осіб, залучених у проектах комісії. 16 червня учасники зустрічі молилися у парафіяльному храмі біля чудотворної ікони Пресвятої Богородиці в намірі за мир в Україні та дякували Богородиці за дар священичого і монашого покликання Преосвященного владики Михаїла Бубнія ЧНІ, який цьогоріч святкує 10-ту річницю єпископської хіротонії. С. Магдалина Витвицька ЧСВВ привітала владику від імені присутніх, подякувавши йому за вклад у розвиток комісії та його турботу за долю монашества, побажала йому натхнення для подальших звершень. Сестра підкреслила, що владика має велику довіру до Пресвятої Богородиці, і це в особливий спосіб допомагає йому у щоденному служінні.

Наступного дня після Літургії розпочалася робоча зустріч комісії. Владика Михаїл, поблагословивши присутніх, виголосив вступне слово, подякувавши всім за вклад у діяльність комісії, особливо заступниці голови комісії с. Магдалині Витвицькій, яка є ініціаторкою та координаторкою багатьох проектів. Засідання продовжилося представленням підсумку по діючих проєктах, зокрема про школи новіціату, який представила с. Магдалина, та юніорату, за який відповідальна с. Марія Кінас МНІ. Сестри, кожна зі своєї позиції, розповіли про плоди цих шкіл, зокрема, наголосили на необхідності формації не тільки для новиків і новичок, а й для магістрів. О. Михайло Станчишин ТІ розповів про діяльність ШДП «Єлеазар», яка існує вже 5-й рік, а також про велику потребу відновити на базі школи центр духовної підтримки «Гармонія душі». Наступним мав доповідь о. Григорій Джала МЗСАА, який є одним із керівників школи місій, що наразі призупинила навчання. Порадившись із присутніми, о. Григорій погодився відновити школу, наново зібравши команду викладачів. Присутні однодумно погодилися щодо важливості місій богопосвячених осіб на теренах східної та центральної України, особливо в часі теперішніх випробувань.

Друга частина зустрічі була спрямована на планування майбутніх подій, зокрема, прощі монашества у 2025 році, святкування ювілейного року, присвяченого молитві, також йшлося про можливість започаткування медійного проекту про молоді покликання. Також своїми напрацюваннями та ідеями поділилися м. Даниїла Винник ЧСВВ і о. Юстиніан Городечний ЧБМ, які є Головами Рад Вищих настоятелів жіночих та чоловічих спільнот.

Зустріч закінчилася спільною молитвою та благословенням владики Михаїла на подальші звершення.

 

Джерело: Патріарша комісії у справах монашества УГКЦ