У катедральному храмі св. ап. Андрія Первозванного відбулося святкування престольного празника

У неділю, 3 грудня 2023 року, у Катедральний Храм св. Апостола Андрія Первозванного УГКЦ Одеса. відбулося урочисте Богослужіння з нагоди престольного празника.

Архиєрейську Божественну Літургію очолив Екзарх Одеський, владика Михаїл Бубній. Із владикою співслужили військовий капелан о. Руслан Остафій, синкел у справах духовенства о. Іван Третяк, синкел у справах соціального служіння о. Василь Колодчин, декан Одеський о. Святослав Кирик, настоятель Катедрального храму Успіння Пресвятої Діви Марії в Одесі Римо-Католицької Церкви о. Мирослав Карачина, OFM, реколектант о. Василь Оприско, ЧНІ, капелан військово-морських сил о. Олександр Смеречинський і сотрудник парафії о. Ігор Тарас.

Проповідь виголосив о. Василь Оприско, ЧНІ. У своєму слові до вірних, коментуючи уривок з Євангелії, проповідник зазначив, що Євангелист Лука подає чітку схему спасіння, як це все відбувається у житті людини. За словами реколектанта «в сьогоднішньому Євангелії ми відкрили, що Ісус є Спасителем. Якщо ми люди віруючі, ми не можемо не ділитися нашою вірою. Той хто почув, спочатку довіряє слову і йде за свідченням, і від довіри переходить до переконання через особисту зустріч з Христом. Зустріне Його, переконається, і може також свідчити» – зазначив священник.

Пані Ріма Дівнич здійснювала сурдопереклад Божественної Літургії для нечуючих парафіян.

На завершення Божественної Літургії, до всіх присутніх з вітальним і подячним словом звернувся владика Михаїл Бубній, Екзарх Одеський. Єпископ висловив слова вдячності за молитовну присутність духовенству екзархату, священникам Катедрального храму, церковному хору, дітям катехитичної парафіяльної школи, братам-семінаристам, нечуючим парафіянам, Лицарям Колумба, всім вірним та запрошеним гостям.

Також владика Михаїл Бубній нагородив єпископськими грамотами активних парафіян парафії святого апостола Андрія Первозваного за жертовну працю для розвитку парафії Української Греко-Католицької Церкви в Одесі.

У свою чергу, на завершення урочистостей о. Руслан Остафій від імені парафіян подякував владиці Михаїлу і присутнім гостям за спільну молитву і всі заспівали молитву за Україну “Боже Великий Єдиний”.

 

{gallery}stories/07.11.23{/gallery}