Відкриття Церковного Трибуналу Одеського та Кримського екзархатів

У вівторок 12 квітня, у приміщенні курії Одеського екзархату відбулися збори протопресвітерів.

На зібрання отців-деканів, завітав заступник голови комісії “Справедливість і мир” о. ліц. Олег Лука, який розповів про ціль і місію цієї патріаршої комісії – «впровадження соціальної політики Церкви в життя суспільства, виховання та формація молоді на активність». Комісія організовує літні табори для молоді, пропагує антикорупційну програму, що є особливо актуальною у наш час, поширює відповідну літературу та диски про соціальну доктрину Церкви. Діяльність цієї комісії, буде особливо цікавою для представників економіки та бізнесу, що покликані бути лідерами.

Також, відбулася офіційна присяга, перед Преосвященним владикою Михаїлом, працівників двох Трибуналів першої інстанції: Одеського і Кримського.

Судовим Вікарієм призначено о. д-ра Миколу Слободяна, суддями о. д-ра Івана Дулибу та о. ліц. Миколу Стронянського. Захисником подружнього вузла було призначено ліц. Ігоря Стецівку, нотарем – о. Руслана Остафія, аудитором – диякона ліц. Петра Маковецького.

Після офіційної присяги, владика Михаїл, освятив приміщення Церковного Трибуналу, побажавши всім працівникам Божої благодаті та допомоги, покрову Пресвятої Богородиці та моральної певності у звершуванні справедливості.

 

Прес-служба Одеського екзархату

{gallery}stories/16.04.16{/gallery}