Храмове свято на парафії святого свмч. Йосафата у м. Сімферополі

29 листопада віряни парафії святого священномученика Йосафата, що у місті Сімферополі, відзначали храмове свято. 

Святкову Божественну Літургію очолив о. Григорій Палига (ЗНІ), що вже більш ніж півтора року опікується нашими вірними в м. Сімферополі, м. Ялті та с. Отрадному. Йому співслужив декан Кримського деканату о. Богдан Костецький, настоятель парафії Покрова Пресвятої Богородиці, що у місті Євпаторії та о. Олексій Горобець (ЧСВВ) з парафії Успіння Пресвятої Богородиці, міста Севастополя.

Новий храм перебуває на стадії спорудження, до того ж у зв’язку з політичними подіями останніх двох років будівництво було призупинено. Тому, Служба Божа відправлялася у тимчасовій каплиці, що в парафіяльному будинку. Досить велика кімната не змогла вмістити кількадесят вірних з м. Сімферополя та його околиць, а також гостей з м. Євпаторії, м. Севастополя і навіть з м. Москви.

Отець Григорій звернувся до парафіян з повчальним словом про життя й мученицьку смерть святого свчм. Йосафата, який був добрим пастирем аж до смерті й віддав своє життя за єдність Христової Церкви. Також проповідник наголосив на збереженні Різдвяного посту, який тільки-но розпочався.

Усі гості та парафіяни храму мали можливість приступити до Святої Тайни Сповіді та Святого Причастя.

Отець Богдан від імені Адміністратора Кримського екзархату, Владики Михаїла, привітав усіх присутніх зі храмовим святом, після чого відбулося освячення води й мирування вірних.

Службу Божу оспівував парафіяльний хор, під гарні українські духовні піснеспіви. Особливо слід відмітити, що разом з парафіянами старшого віку в храмі молилися чимала кількість молоді та дітей, «яких є Царство Небесне», за словом Спасителя.

Після закінчення Служби Божої парафіяни мали можливість поспілкуватися та відсвяткувати храмове свято, за спільним чаєм та солодощами.

Під час відправи було ввімкнено електроенергію, та одразу ж вимкнено тільки-но завершилося святкування. З огляду на ситуацію, що склалася з енергопостачанням в Криму, така ситуація може сприйматися – як справжнє Боже чудо.

Прес-служба Одеського екзархату

за матеріалами: Олександра Шведова 

{gallery}stories/30.11.15{/gallery}