Вшанування Дня пам’яті жертв голодоморів у м. Скадовську

Голодомор… Його жертви… Знищення українських синів і дочок – ця тема найболючіша з усіх, яких торкаєшся вдивляючись у ті страшні роки.

28 листопада 2015 року відповідно до Указу Президента України "Про заходи у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів" від 13 листопада 2015 року № 635 в усіх населених пунктах України відбулися заходи до Дня скорботи і  пам’яті жертв голодоморів.

У м. Скадовську відбувся жалобний захід, який зібрав багато людей, серед яких численна кількість молоді. Священики Скадовського деканату разом з деканом – о. Володимиром Цяпкою та представниками інших конфесій помолилися заупокійну панахиду. Кожен присутній мав можливість запалити свічку пам'яті і скласти свої молитви за мільйони жертв страшного геноциду українського народу.  

«Вшанувати пам’ять невинних людей – це той мінімум, який ми, сучасні українці, маємо зробити не тільки для мільйонів загиблих, але і задля наших дітей, які повинні завжди пам’ятати про ті страшні часи й робити все, щоб подібне ніколи не повторилося» – наголосив о. Володимир.

 

Прес-служба Одеського екзархату

матеріали: о. Володимир Цяпка

{gallery}stories/28.11.15{/gallery}