Зустріч Папи Франциска та Президента України

У п’ятницю, 20 листопада 2015 р., вранці, Святіший Отець Франциск прийняв на аудієнції Президента України Його Високоповажність Пана Петра Порошенка. Після цього Президент Порошенко зустрівся з Його Еміненцією кардиналом П’єтро Пароліном, Державним Секретарем, якого супроводжував Його Високопреосвященство Монсеньйор Поль Річард Ґаллаґер, Секретар, відповідальний за стосунки з державами.

Щирі розмови, підтвердивши добрі стосунки, які існують між Святим Престолом та Україною, були в основному присвячені питанням, пов’язаним із ситуацією конфлікту в країні. Щодо цього, сторони однозгідно висловили побажання, щоб завдяки заанґажуванню всіх зацікавлених сторін було віддано перевагу політичним розв’язкам, починаючи від повноцінного здійснення Мінських угод. Одночасно, висловлено стурбованість труднощами, пов’язаними із подоланням надзвичайної гуманітарної ситуації, особливо згадуючи про доступ відповідних організації до теренів, огорнутих протистоянням, медичну допомогу, обмін полоненими, як також – економічними та соціальними наслідками конфлікту для всієї території.

Зустріч стала нагодою, щоб підкреслити важливу роль Церков у суспільстві, як також вклад греко-католицьких та римо-католицьких громад у життя країни.

 

Петро Порошенко на Радіо Ватикані

Дводенний візит Президента України Петра Порошенко до Італії та Ватикану,  завершився відвідинами осідку Радіо Ватикану.

Пана Президента супроводжувала П. Тетяна Іжевська, Надзвичайний і Повноважний Посол України при Святому Престолі та Суверенному Мальтійському Ордені. Директор Програм радіо Ватикану, о. Анджей Маєвські, ТІ, привітав високоповажаного гостя. Петро Порошенко відповів на питання о. Тимотея Коцура, ЧСВВ, керівника українського відділу Радіо Ватикану,у студії, названій на честьсвятого Папи Івана Павла ІІ, адже саме тут він записував свої передачі, коли ще був кардиналом, і де також у прямому ефірі виступав Папа Венедикт ХVІ.

Після інтерв’ю, що булоукраїнською та англійською мовами, відбулась коротка зустріч з працівниками українського відділу Радіо Ватикану, які вручили Президентові пам’ятні подарунки, а саме компакт-диски видані Ватиканським Радіо, пам’ятна медаль з нагоди 150-річчя з дня народження праведного митрополита Андрея Шептицького, яку вручив президенту України о. ТеодозійГрень, ЧСВВ. Також 20 листопада відзначався літургічний спомин співзасновниці Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії, блаженної Йосафати Гордашевської. З цієї нагоди Петрові Порошенку вручено дві вервички Преподобної Йосафати. Працівники Ватиканського радіо, передали президенту синьо-жовті чотки, що мають незвичайно історію, оскільки їх виготовили українські жінки, які з різних причин відбувають покарання у в’язницях Аргентини.

За матеріалами: Радіо Ватикану

 

За інформацією зі сторінки  Facebook  президента України Петра Порошенка​

Під час зустрічі президента України Петра Порошенка із Папою Римським Франциском, яка розпочалася у Ватикані, понтифік прийняв запрошення відвідати Україну.

За словами Петра Порошенка зустріч була "дуже зворушлива" з Папою Франциском. "Він запевнив мене, що ніколи не забуває про Україну і молиться за мир в нашій державі".

Президент також звернувся до Святішого Отця щодо завершення беатифікації Митрополита Андрея Шептицького, а також розпочати цю процедуру щодо єпископа Степана Чміля, який був духовним наставником Папи в Аргентині.

"Запросив Його Святість відвідати Україну і Він запрошення прийняв" – написав лідер країни на сторінці соцмережі.

 

Фоторепортаж зі сторінки Facebook 
 
{gallery}stories/20.11.15{/gallery}