Ікона Пресвятої Богородиці подарована св. Іван Павло ІІ українській молоді розпочала своє паломництво парафіями Одеського екзархату

Ікона вже відвідала парафії Одеського, Херсонського та Миколаївського деканатів Одеського Екзархату. Ця ікона, наче запрошення до молитви та участі у події котра відбудеться у липні місяці в Кракові (Польща) – Світові Дні молоді (20-31 липня 2016 р. Б.)

Молитви котрі возносили вірні були спрямовані до Богородиці про те, щоб молодь України розбудила у собі відчуття святості, котре так потрібне, щоб правильно будувати відносини з Богом та ближніми в особливих часах котрі переживає наша держава.

Започаткування Всесвітнього Дня Молоді належить Святому Папі Івану Павлу II. Вперше така зустріч відбулася  у 1984 році  у Римі на площі Святого  Петра. Тоді Понтифік  передав молоді чотириметровий Паломницький хрест з дерева з тим, щоб ті возили його по всьому світу. Хрест СДМ паломництві по світу супроводжується Іконою Божої Матері. Це копія відомого образу в Римі, яка виливає повноту ласк, Salus Populi (Спасіння Народу).

До слова, кілька слів про цю ікону. Традиція свідчить, що під час страшної епідемії чуми в Римі в 590 році Папа Григорій Великий ніс цю ікону під час ходи-молитви, просячи Бога врятувати місто від лиха. В один момент він побачив чудового ангела на небі, який щойно сховав каральний меч, який був знаком Божого гніву. Коли чума поступилися, швидко поширилася набожність до Божої Матері в цій іконі. Оригінальний Чудотворний образ Божої Матері Salus Populi знаходиться в Римі, в Базиліці Санта Марія Маджоре.

У своєму посланні до Всесвітнього Дня Молоді у 2003 році Папа Іван Павло II, написав до молоді: “Знайте, що у важкі моменти, які бувають в житті кожної людини, ви не самі: так само, як Івану біля підніжжя Хреста, Він дає і вам свою Матір, щоби Вона втішала вас своєю ніжністю. … Мої дорогі друзі, ви знаєте: християнство – це не лише ідея, що складається з пустих слів. Християнство – це Христос! Ця Особа, це Життя!»

Прес-служба Одеського екзархату