«Пресвята Богородиця – це дар для Людства»

5 жовтня на парафії Святого Архистратига Михаїла с. Птахівки парафіяни храму разом із адміністратором релігійної громади о. Дмитром Онуфриком зустріли ікону Пресвятої Богородиці, подаровану молоді світу у 2003 році святим Іваном Павлом II.

Після зустрічі ікони вірні мали можливість приступити до неї і найперше подякувати Пресвятій Богородиці за ті ласки, які вона випросила у свого Сина для них, і попросити за добру долю для своїх дітей, внуків та молоді, на що наголосив отець Дмитро на початку молитви.

Після індивідуальної молитви була спільна, яка завершилася проповіддю священика.

Наступного дня подорож ікони продовжилася до іншої парафії, а саме Святого Василія Великого с. Тарасівка Скадовського району, адміністратором якої є о. Микола Твердьо. Після приїзду ікони розпочалася Божественна Літургія, яку очолив екореферент Одеського екзархату о. Дмитро Онуфрик.

У своєму зверненні до громад обох сіл Птахівка та Тарасівка о. Дмитро акцентував увагу на тому, що Пресвята Богородиця – це дар для Людства. «Якою ж великою має бути любов Бога до Свого творіння і прагнення відновити втрачене у раю, щоб удостоїти людину такої великої місії. Безперечно, Марія – це приклад та великий дар для нас, про який ми повиті завжди пам’ятати. Не варто забувати, заради чого Бог прийшов через Богородицю у цей світ, заради чого він створений та бути невдячними за ті дари, якими Бог ще з самого моменту створення нас обдаровує.

Дар життя, родючого ґрунту, пахучих трав та квітів, чистого повітря та водних ресурсів, вражаючих краєвидів та чарівного співу птахів і зрештою всього, що включає в собі багатство природних ресурсів. Дар свободи, дар добра, відповідальності, справедливості, почуття гармонії та краси…».

На завершення своєї проповіді о. Дмитро говорив про важливість мудрого виховання дітей та молоді, яке має включати в себе не тільки матеріальний аспект, але й духовний.

 

Прес-служба Одеського екзархату

за матеріалами о. Дмитра Онуфрика

{gallery}stories/16.10.15{/gallery}