“Посвята в козачата” у м.Скадовську

В місті Скадовську до дня Захисника Вітчизни і Свята Покрови відбулася  "Посвята в козачата".

Зберігаючи і відроджуючи традиції і звичаї тих часів, вихованці дитячого садочку №4 вступали у лави козаків та дали клятву, жити чесно, любити свою рідну землю, материнську мову, з повагою ставитися до історії рідного краю, зберігати і продовжувати традиції свого народу.

Запрошені на свято о.Володимир Цяпка і козаки Чорноморського куріня розповідали маленьким дітям про козацькі звичаї, своє життя та свято Покрови Пресвятої Богородиці.

Крім того були проведені козацькі ігри, конкурси, розваги де кожен зміг показати свою вправність, кмітливість, спритність та витривалість. Діти подарували козакам пісні, а о.Володимиру український танець, опісля, о. Володимир покропив маленьких козаків та всіх присутніх свяченою водою.

Наостанок усі присутні помолились до Матінки Божої і попросили заступництва для України та всього українського народу, який довів у цей грізний і тривожний час, що Україна – для всіх нас єдина! 

Багато приємних вражень та емоцій отримали присутні, спостерігаючи як маленькі діти приймають Посвяту в козачата. Надіємось, це початок великої патріотичної традиції у нашій державі!

 

Прес-служба Одеського екзархату

за матеріалами о. Володимира Цяпки

{gallery}stories/14.10.15{/gallery}