“Відчали на глибінь та й закиньте ваші сіті на ловитву.”

“Відчали на глибінь та й закиньте

ваші сіті на ловитву.” (Лк 5, 1-11)

 

3 жовтня 2015 року у м. Хмельницькому в храмі Христа Царя Всесвіту, відбулася VIII християнська конференція «Вогонь», учасниками якої були тисячі віруючих різних конфесій. Серед них були присутніми і представники молоді Одеського екзархату УГКЦ.

Захід тривав протягом цілого дня, у часі якого учасники славили Бога, духовно збагачувались, слухали проповіді на різні теми, насолоджувались приємним спілкуванням у колі однодумців. Тут було місце і для християнської медитації, яка дозволила учасникам у  тиші «йти на глибину» пережиття Божої благодаті. А кульмінаційним пунктом програми стала Свята Літургія.

«На конференції "Фаєр" я відчував неповторну легкість і відчуття щастя, так, ніби час зупинився… Молитви прослави, які періодично лунали завдячуючи чудовому гурту Кана не могли залишити нікого байдужим, а молитви "мовами" бр. Петра Куркевича огортали у відчуття містерії та втаємниченості. Дякую всім організаторам та учасникам цього благословенного Богом заходу! В очікуванні на IХ конференцію "Вогонь"!» – ділиться своїми враженнями парафіянин храму Андрія Первозванного Дмитро Ситніков.

Протягом дня учасників охоплювало величезне відчуття єдності. Зокрема, під час молитви до Марії тисячі людей, взявшись за руки співали «Під твою милість прибігаємо» та «Маріє, царице Світу», особливим чином віддаючи пошану Матері Божій.

«Я пережив стільки позитивних емоцій за три дні койнонії і фаєра, що це словами важко описати. Під час Літургії, коли тисячі людей молились прохальну єктенію, використовуючи Дар Святого Духа – молитву іншими мовами, відбулося фізичне зцілення. Господь показує, що він живий і творить Євангелію як і 2000 років тому, зцілюючи і даючи свободу. Як служитель *фару* я молився заступницькі молитви і переконався на скільки потрібна харизматична віднова. Під час такої молитви в людей зникав смуток, розчарування, натомість з’являвся в серці "ФАЄР":) – Вогонь Духа Святого. Дуже вдячний Богу, що оновлює церкву Духом Святим і веде в русло ранніх християн, дарує культуру П’ятидесятниці» – поділився своїми враженнями один з лідерів конференції Олександр Кобрин.

Ділячись враженнями від конференції, кожен з учасників звертав увагу на різні події дня. Втім, певно одне, конференція «Вогонь» не залишила осторонь жодного з учасників та запалила кожне серце на безкінечному шляху пізнання Бога.

 
Олена Снігур – учасник з'їзду
Фото: http://www.credo-ua.org
{gallery}stories/07.10.15{/gallery}