Делегати Одеського екзархату приймають участь у Патріаршому Соборі

25-27 серпня, на шосту сесію Патріаршого Собору до Івано-Франківська прибуло 212 делегатів з 57-ми країн світу де є присутня наша Греко-Католицька Церква.

Від Одеського екзархату на Патріарший Собор прибуло шість делегатів. У вівторок, 25 серпня, Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, урочистою Божественною Архієрейською Літургією молився і благословив початок патріаршого Собору, а секретар Синоду Єпископів, Владика Богдан (Дзюрах), зачитав декрет про відкриття патріаршого Собору.

«Хочу побажати всім нам пережити особисту зустріч з живим Богом, зокрема цими днями. Хочу побажати, аби кожен з нас відчув себе посланцем Божим, носієм і тим, хто ширить Його Царство Боже на землі. І нехай це соборове діяння урухомить усю нашу Церкву, тому що стратегія «Жива парафія – як місце зустрічі з живим Христом» є не якимсь людським планом, а загальноцерковним рухом оновлення і преображення церковного життя. І нехай його хвиля заторкне кожного сина і кожну доньку нашої Церкви в Україні і у світі», – побажав Блаженніший Святослав.

У другий день діяльності Собору, Екзарх Одеського екзархату, Владика Михаїл виголосив проповідь по Євангелії з Літургії, наголосивши на важливості єдності між усіма, починаючи з родини і аж до єдності українських Церков, бо та велика трагедія, що сталася через «роздори і поділи у Церкві, яку Він заснував не є Господня воля. Церква була поділеною через людську неміч, гордість та політичне втручання. Тому старання як духовних провідників так і мирян, мають бути скеровані на подолання цього великого зла і нещастя, цієї страшної пошесті суспільного організму».

Знаковою подією для шостої сесії цього патріаршого Собору є присутність вперше представників православних церков, а саме з Української Автокефальної Православної ЦерквиАрхієпископ Харківський і Полтавський Ігор та його два делегати. Екзарх Одеський побажав, «щоб ці перші кроки на зустріч одне одному принесли гарні плоди сопричастя та єдності і щоб добрі наміри і бажання наших сердець щедро поблагословив Господь».

Після Божественної Літургії і сніданку, делегати Собору з молитвою розпочали другий робочий день.

Детальнішу інформацію про роботу Собору у статтях, відео та фото матеріалах можна знайти на сайті: sobor-ugcc.org.ua

 

Прес-служба Одеського екзархату УГКЦ

 

 

{gallery}stories/04.08.15{/gallery}