Душпастирський візит Владики Михаїла (Бубнія) на Кіровоградщину

19 серпня наша Церква святкує світле свято Преображення Господнього. Саме у цей день преосвященний Владика Михаїл (Бубній) побував з душпастирським візитом на Кіровоградщині у храмі Преображення ГНІХ в селі Червоновершка, Компаніївського району.

Зустрічали Архиєрея із хлібом та сіллю, щирими привітальними словами та відкритими серцями, парафіяльна спільнота із адміністратором о. Ярославом Волосецьким.

З нагоди храмового празника Владика Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні канцлера Одеського екзархату – о. д-р Миколи Слободяна, декана Кіровоградського деканату – о. Івана Третяка та римо-католицького священика з м. Кіровограда о. Вітольда.

У своїй проповіді Владика зазначив, що «горою Тавор, де кожний віруючий може зустрітися з Христом є парафіяльний храм. Нам потрібно приходити на це місце особливого перебування Божого, щоб побачити славу Єдинородного та переобразити своє життя за зразком заповідей Божих».

Святкування храмового празника було сповнене молитвою та відбувалось у родинній атмосфері парафіяльної спільноти. Опісля Архиєрейської Божественної Літургії Владика освятив воду та первоплоди, що їх вірні приготували.

У своєму подячному слові, декан о. Іван Третяк пригадав усім присутнім про те, що рівно 18 років тому, у храмі Преображення ГНІХ у м. Львові нашого Владику було рукоположено на священика із рук Блаженнішого Любомира (Гузара). Побажавши щедрих Божих ласк і натхнення у нелегкій душпастирські праці священнослужителі та всі парафіяни заспівали своєму Владиці многая літа.

На завершення о. Ярослав, подякував Владиці за батьківську опіку та за те, що розділив радість храмового празника з парафіянами. Завершився пастирський візит Владики Михаїла врученням пам’ятних образочків та архиєрейським благословення усіх присутніх.

 

Прес-служба Одеського екзархату УГКЦ

{gallery}stories/18.08.15{/gallery}