Жіночий табір від парафії св. ап. Андрія Первозванного м.Одеси

З 18 по 21 червня 2015 р.Б. жінки парафії св. апостола Андрія Первозванного взяли участь у християнському таборі, який для них організували сестри Чернечої родини Воплоченого Слова, що служать на парафії.

Даний табір проходив у Затоці, неподалік від Одеси.Відбувся він у приватному будинку однієї нашої парафіянки, яка дуже щедро і гостинно приймала 11 учасниць та 3-ох сетер-монахинь. Місце дуже мальовниче: з одного боку – Чорне море, з іншого – Дністровський лиман (устя річки Дністер, де вона єднається з Чорним морем). Такий природній ландшафт створює особливо здоровий клімат.

Головна мета такого табору – запропонувати жінкам кілька днів відпочинку від своїх буденних турбот, а також збагатити їх духовною поживою, яка дала б їм сили надалі виконувати свої обов’язки добрих матерів та дружинин.

Для цього у таборі обов’язково відправлялась щоденна Божественна Літургія, додавалась можливість приступити до Святої Тайни Сповіді. Цього року, з волі Божого Провидіння, цю невід’ємну частину таборового формування нам допоміг здійснити о. Степан Угрин, духівник та викладач Дрогобицької семінарії.

Поряд з відпочинковою програмою, сестри щодня готували для жінок невеликі науки на духовну тематику. Гаслом цьогорічного табору був уривок з молитви Митрополита Андрея Шептицького: «Пресвята Діво, дай нам багато святих матерів». Тому всі науки пригадували про засоби досягнення святості, тобто про зростання у чесноті любові, у якій, власне, полягає святість. Говорилося і про маленькі чесноти, що допомагають родині досягнути витонченої любові, про щоденний іспит совісті та спосіб розважання над Святим Письмом, про те, як освячуватись буденною працею, про духовний аспект материнства і т.д.

Програма табору також включала екскурсію до одного з найстаріший міст світу, Білгород-Дністовський, де знаходиться дуже мальовнича і добре збережена Аккерманська фортеця. Місто, розташоване всього за 20 км від місця табору, відоме ще з 6-го століття до Христа як давня грецька колонія Тіра. Екскурсія буда культурно збагачуюча.

Крім того, до програми табору входили різноманітні ігри та театральний виступ. При цьому жінки проявили неабиякі таланти, творчі ідеї та театральні здібності. Одна мама навіть вкінці табору продемонструвала всім учасницям своє вміння робити фокуси. Це мистецтво, за її словами, зайняло у неї чимало часу, але радість її маленької донечки (заради якої вона так старалася) вартувала зусиль.

Усі повернулися додому піднесені духом, по-справжньому радісні та з новими силами для щоденного життя.

Дякуємо Богу з всі отримані плоди, а також усім учасницям за справді віддану участь у нашому таборі.

 

С. М. Зарваницька, Чернеча родина Воплоченого Слова

{gallery}stories/01.07.15{/gallery}