Вітрила до вічної пристані

Саме під такою назвою у с. Затока Одеської області з 9 по 12 червня проходив дитячий табір при парафії святого апостола Андрія Первозванного м. Одеси. У  ньому взяли участь близько 43 дітей віком від 9 до 13 років.

Наше життя подібне до подорожі на кораблі. Часто на шляху зустрічаються якісь перешкоди: хвилі, бурі, рифи. Так і в духовному житті, яким ми мандруємо до святості не завжди є легко, проте маємо багато помічників та засобів, які нам допомагають. Одні з них – це Святі Тайни, які є тим видимим знаком, невидимої Божої ласки”.

Дітям була запропонована морська тематика для більш зрозумілого пояснення обраної теми: людина подорожує по морю життя до Вічної Пристані на Кораблі-Спасіння (Церкві), наповнюючи вітрила Життєдайним Вітром; а щоб не збитися з курсу керуючись Зіркою Моря, яка завжди показує правдивий шлях до Пристані. І відповідно до цього назви чотирьох команд: 1. Пристань (що є Бог-Отець, до якого прямуємо); 2. Корабель (Бог-Син, Церква – Містичне Тіло Христове); 3. Вітер (Бог-Дух Святий); 4. Зірка Моря (Пресвята Богородиця, згідно св. Бернарда).

Кожного вечора діти представляли свої таланти, пісні, поезії, танці, сценки, які готували на протязі дня. Був час для молитви, для купання на морі, для ігор і для змагання.

Дякуємо Богу та організаторам табору о. Руслану, сестрам Воплоченого Слова та волонтерам і надіємося, що зерна засіяні у серцях дітей проростуть і принесуть цінні плоди для їх подальшого християнського життя.

о. Руслан Остафій та сестри Воплоченого Слова