Молодь Одеси УГКЦ взяла активну участь у вишиванковому параді

Молодь Одеси УГКЦ взяла активну участь у вишиванковому параді

23 травня в Одесі відбувся парад вишиванок, на вулиці вийшли понад дві тисячі людей, які пройшлися містом у національному вбранні, серед яких була і молодь УГКЦ на чолі з головою молодіжної комісії Одеського екзархату.

Одесити розгорнули чимало державних прапорів, заспівали гімн та пройшли від готелю Пасаж, що на Дерибасівській до Оперного театру. Далі активісти попрямував у напрямку Приморського бульвару. Учасники заходу несли прапор України завдовжки з 10 метрів та скандували гасла: "Україна – це Європа", "Одеса – це Україна", "Одна – єдина соборна Україна". На марші були представлені вишиванки різних регіонів України. Фестиваль завершився традиційним віче біля Потьомкінських сходів. 

Парафіяльна молодь активно відгукнулася на пропозицію взяти участь у такому заході, – каже о. Руслан. Насправді було важко триматися разом, тому, що в процесі ходи під впливом емоцій, які вирували у людей, коли всі вигукували *той , хто любить рідний край – вишиванку одягай* більшість молоді розчинилася в натовпі. Але, все одно нам вдалося зробити спільне фото. І ще одним здивуванням для нас було зустріти дуже відому особу, котра йшла попереду нас і ніхто не помічав  її до певного часу. Це був Міхеїл Саакашвілі – екс-президент Грузії.

Було приємно відчувати підтримку людей іншої національності.  Фоторепортаж далі…

Голова молодіжної комісії о.Р.Остафій

{gallery}stories/25.05.15{/gallery}