Владика Михаїл (Бубній) очолив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі Святих рівноапостольних Кирила і Методія у Івано-Франківську

24 травня «Живе.ТБ» телебачення УГКЦ здійснило першу пряму трансляцію Архиєрейської Божественної Літургії з поза меж Києва, а саме з храму Святих рівноапостольних Кирила і Методія у Івано-Франківську. Спільнота отців Волоченого Слова у цей день святкувала храмовий празник.

Літургію очолив Владика Михайло (Бубній), Екзарх Одеський. У проповіді єпископ відзначив, що «сьогодні ми триваємо в паломництві, яке називається Декада місійності. Темою цього дня є Архиєрейська молитва – молитва досконалого Бога. Щоб ця молитва оживляла нас вірних людей, які пізнали Бога і його зустрічають. Ісус Христос не тільки мав бажання послати з Євангелієм своїх учнів. Бажання Бога є щоб якомога більше людей увірувало і охрестилося», – сказав Владика Михайло.

«Дорогі миряни, – окремо він звернувся до вірних, – хто як не ви можете занести Євангеліє в ті куточки, у які не може занести ні єпископ, ні священик, бо всюди вони не можуть зайти, але ви там, де працюєте, трудитеся, живете можете ділитися радістю Євангелія, зустріччю з Богом, яку ви досвідчили в Божому храмі на молитві чи почули Слово Боже з вуст священика, ви можете ділитися цим словом з іншими».

За його словами, Декада місійності має за завдання збудити нас, усвідомити нам, допомогти нам, стимулювати нас до того, щоб кожен з нас зустрів Бога і пізнав Його. Щоб ми не тільки помолилися Отче наш і Богородице Діво, а й пізнали і зустріли Його.

«Який є барометр, що може визначити, чи ми зустріли Бога? – каже він, – це коли я чи ви прагнете молитися, хочете і вас тягне молитися. Не з обов’язку, не для галочки, не через традицію,а через бажання спілкуватися з Господом. І тільки тоді можна сказати, що ми зустріли Бога. Чого собі і вам бажаю».

За матеріалами департаменту інформації УГКЦ