Чернечий дім Служебниць Господа і Діви Марії з Матара Чернечої Родини Воплоченого Слова

У 2010 році з благословення владики Василя Івасюка, тодішнього екзарха Одесько-Кримського, сестри Згромадження служебниць Господа і Діви Марії з Матара чернечої родини Воплоченого Слова розпочали апостолят у селищі Врадіївка на Миколаївщині.

У 2012 році монахині переїхали до Одеси, на парафію Святого апостола Андрія Первозваного. Тоді само у с. Вапнярці неподалік від Одеси чернеча спільнота почала будувати Дім милосердя, призначений для самотніх матерів та їхніх дітей. Після завершення будівництва Дім милосердя і монастирську каплицю Святої мучениці Софії та її дочок Віри, Надії, Любови 3 серпня 2021 року урочисто освятили Отець і Глава Української Греко-Ка- толицької Церкви Блаженніший Святослав та екзарх Одеський владика Михаїл Бубній.

Від 2017 року сестри чернечої родини Воплоченого Слова здійснюють апостольське служіння при парафії Вознесіння Господнього в Одесі. Окрім головного – молитви,

черниці займаються катехизацією дітей, молоді та дорослих, підтримують в’язнів, самотніх матерів. Із духовенством і вірними парафії сестри щосуботи організовують благодійні гарячі обіди для нужденних. Станом на 2023 рік у спільноті перебували сестра Марія Спасіння Григорова, сестра Марія Уповання Загурська, сестра Марія Неустанної Помочі Баланюк.