Монастир святого папи Климента Згромадження Воплоченого Слова

Історія служіння священників Згромадження Воплоченого Слова на півдні України розпочалася 12 липня 2009 року в Миколаєві. Відтак декретом преосвященного владики Василя Івасюка, тодішнього екзарха Одесько-Кримського Української Греко-Католицької Церкви, 20 серпня 2010 року адміністратором парафії Покрову Пресвятої Богородиці у Скадовську Херсонської области був призначений о. Василь Харкавий. Разом із о. Василем на душпастирське служіння в молодому Згромадженні Воплоченого Слова на території тоді ще Одесько-Кримського екзархату УГКЦ прибув о. Фернандо Браво з Агрентини. По приїзді священники відразу ж продовжили розпочате у квітні 2010 року будівництво храму Покрову Пресвятої Богородиці.

27 вересня 2014 року екзарх Одеський і адміністратор Кримський владика Михаїл Бубній освятив золотий купол, а по завершенні будівельних робіт 2 жовтня 2016 року звершив освячення храму на честь Покрову Пресвятої Богородиці.

У серпні 2019 року міська влада Скадовська віддала в постійне користування парафіяльній спільноті земельну ділянку поблизу церкви Покрову Пресвятої Богородиці, де заплановано збудувати монастир Святого Климента, Папи Римського.

Скадовськ розташований на узбережжі Чорного моря, тому привабливий для літнього відпочинку. З огляду на це отці організовують різні заходи на міських пляжах чи на острові Джарилгач, залучаючи підлітків, молодь і вірних з інших регіонів до активних занять на природі.

При парафії Покрову Пресвятої Богородиці УГКЦ душпастирі постійно займаються катехизацією дітей, молоді, дорослих, провадять апостольську працю в навчальних закладах міста, здійснюють соціальне служіння.

У чернечій спільноті Воплоченого Слова у Скадовську служать два отці: о. Йосиф Монтес та о. Михайло Леспух. Отець Йосиф виконує уряд голови Комісії монашества Одеського екзархату УГКЦ. Під час російської окупації Херсонщини протягом 2022–2023 років обидва священники залишалися душпастирювати у Скадовську.