Сестри Пресвятої Богородиці Фатімської

Наше Згромадження, сестер Пресвятої Богородиці Фатімської УГКЦ, є чернечою спільнотою єпархіального права, яка заснована Слугою Божим о.Романом Бахталовським, ЗНВ 13 вересня 1945 р. в м. Івано-Франківську.

Згідно з задумом Засновника харизмою спільноти є: молитися і жертвуватися за кращу долю для Церкви й народу, мир у світі, навернення грішників, а також Росії, до чого закликала Пресвята Богородиця, з’являючись у Фатімі.

Згромадження має три основні напрямки апостольської діяльності: катехитично-педагогічний, пасторальний і місійний.

На запрошення пароха парафії Різдва св. Івана Хрестителя о.Івана Третяка перші сестри нашого Згромадження приїхали до м. Кропивницького для здійснення місійного служіння на свято Покрови Пресвятої Богородиці 2010 року. Так було засновано наш дім Стрітення Господнього в Одеському екзархаті.

Упродовж 13 років сестри здійснювали різноманітне служіння при парафіях УГКЦ в м. Кропивницькому, а також у містах Олександрії і Знам’янці, в селах Червоновершці, Роздоллі і Володимирівці.

Тепер у м. Кропивницькому проживають с. Вероніка Кішко і с. Святослава Завійська, які працюють при парфії Різдва св. Івана Хрестителя.

Сестри для дітей і дорослих проводять катехизації, організовують табори, прощі, екскурсії, молитовні й виховні заходи. Також сестри дбають про красу і чистоту храму, речей церковного і літургійного призначення, випікають просфори, провадять спів при богослужіннях і здійсненні Святих Таїнств. Уже кілька років сестри працюють в Карітасі, надають необхідну допомогу малозабезпеченим сім’ям і переселенцям, періодично відвідують в’язнів.

При домі Стрітення Господнього Генеральною настоятелькою Згромадження засновано вітку Братства Пресвятої Богородиці Фатімської, спільноти для мирян. Сестри здійснюють провід Братства, дбають про його духовний і кількісний зріст, разом популяризують послання Матері Божої, дані в Португалії 1917 року, які досі є актуальними…     

Наша адреса:
25010, Україна, Кіровоградська обл.,
м. Кропивницький, вул. Героїв України, 32/24
Контактний телефон: +380965526640