Чернечий дім Стрітення Господнього Згромадження сестер Пресвятої Богородиці Фатімської

Чернечий дім Стрітення Господнього у Кропивницькому засновано 14 жовтня 2010 року. Свою першу спільноту в обласному центрі сестри Пресвятої Богородиці Фатімської створили на запрошення пароха парафії Різдва св. Івана Хрестителя о. Івана Третяка. На місійне служіння до Одеського екзархату прибули сестра Романа Петрущак та сестра Софія Дереш, які розпочали свою місію в Кропивницькому. Тут вони здійснювали апостолят при парафії Різдва св. Івана Хрестителя.

Згодом стараннями правлячого екзарха Михаїла Бубнія для сестер придбано квартиру, яку переоблаштували під чернечий дім (каплицю Стрітення Господнього). Чин освячення дому владика Михаїл звершив 7 листопада 2016 року.

Упродовж 13 років сестри Пресвятої Богородиці Фатімської працюють у парафіях УГКЦ в самому Кропивницькому й у населених пунктах Кіровоградської области, зокрема в містах Олександрії та Знам’янці, в селах Червоновершка, Роздолля, Володимирівка Кропив- ницького району.

Відправивши молитовне правило, сестри співають на богослужіннях у храмі Різдва св. Івана Хрестителя, провадять катехизацію дітей і молоді та реколекції для дівчат, працюють у школах, організовують літні релігійні табори, свята для вірних, здійснюють харитативне й пенітенціарне служіння, дбають про красу храму та чистоту літургійного одягу, разом із парохом о. Іваном Третяком виконують соціальне служіння при парафії. Станом на 2023 рік у спільноті перебували сестра Вероніка Кішко та сестра Святослава Завійська.   

Наша адреса:
25010, Україна, Кіровоградська обл.,
м. Кропивницький, вул. Героїв України, 32/24
Контактний телефон: +380965526640