Сестри Воплоченого Слова

Монахиня – це особа, яка цілу себе посвятила Богу. Своїм життям вона намагається наслідувати спосіб життя Ісуса Христа, убогого, чистого і послушного. Для цього складає три обіти: убогості, послуху і чистоти, через які заручається з Ісусом Христгм як наречена.

Суть монахині – єднатися з Христом, не залежно від діяльності, яку вона провадить. Своєю молитвою і щоденною жертовною працею вона покликана спасати власну душу і душі інших людей.

Назва ” Воплоченого Слово” вказує на самого Ісуса Христа, Сина Божого, який став людиною, воплотився. Чернеча родина Воплоченого Слова – це одна з багатьох монаших спільнот у Церкві, до якої належать також священники, брати – монахи та миряни. Сестри Служебниці Господа і Діви Марії з Матара Чернечої Родини Воплоченого Слова працюють у різних сферах життя людини: в освіті, серед родин, у ЗМІ, у лікарнях і сиротинцях – всюди, де потрібно нести Христа. Їхнє завдання – збагатити християнськими цінностями кожну культуру.

19 березня 1988 року день заснування Сестер Служебниць Господа і Діви Марії з Матара в Аргентині в м. Сан-Рафаелі.

5 січня 1999 року в аеропорту Бориспіль у Києві прибули перші місіонерки Воплоченого Слова: настоятелька Марія Сліз Фаріна, с. Марія мати Божа Соколюк і с. Марія Християнка Демянчук.

Монахині Воплоченого Слова почали свою діяльність на Півдні України у 2010 році. Сестри допомагають священикам на парафіях: навчають дітей і дорослих про Христа, готують бажаючих до Св. Тайни Хрещення, провалять літні табор, їздять з людьми на прощі до святих місць, допомагають убогим, відвідують вязнів. Крім того, у своєму монастирі у с. Вапнярка (біля Одеси) сестри приймають потребуючих матерів з дітьми.

На даний час допомагаємо на парафії Вознесіння Господнього м. Одеса, провадимо катехизацію для дітей і дорослих, стараємося організовувати вертепи, літні і зимові табори, духовні вправи для жінок і чоловіків, різні сценки. В 2024 році наша спільнота сестер складається з 3 монахинь: с. Марія Неустанної Помочі, с. Марія Мати Спасіння і с. Марія Уповання.