Сестри Згромадження Св. Йосифа Обручника

Згромадження сестер св.Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії засноване у 1898 р. в с.Цеблів, Сокальського району. Засновником є Слуга Божий отець-пралат Кирило Селецький. Наше Згромадження – це плід його ревної душпастирської праці і також є доказом його святого життя, багатства його душі та великої любові до Бога і краю.
Покровителем Згромадження є св.Йосиф. Наслідуючи його чесноти, сестри з радістю працюють задля Божої слави і добра Церкви, поєднуючи працю з молитвою.

Гаслом Згромадження є слова: Любити, Служити, Славити.
27 червня 2001 р. св. Іван Павло II проголосив блаженними двох сестер із нашого Згромадження – с.Олімпію Біду та с.Лаврентію Гарасимів.

Нашу любов до Бога і ближніх виявляємо в апостольському служінні.

В липні 2016 р. на запрошення о.Ігоря Ворони і з благословення Владики Михаїла Бубнія сестри прийшли на служіння до Южноукраїнська. На даний момент в монастирі проживає три сестри – с.Ярослава Гасій, с.Олімпія Федун і с.Михаїла Лупій.

Сестри співають богослужіння, провадять катехизацію, дбають про чистоту риз та літургійного одягу, випікають просфори, провадять Матерів в молитві, займаються з молоддю. При храмі діє благодійна кухня св. Миколая, де сестри щонеділі допомагають роздавати гарячі обіди безхатченкам та соціально вразливим групам населення. Є праця харитативна. с.Михаїла працює сімейним лікарем.

Наше життя є відповідь на Божу Любов! Відкриваючись на Неї через своє служіння, несемо її тим, хто не знає її, щоб пізнавши, разом з нами прославляли Небесного Отця!