Царські часи та Вечірня із виставленням плащаниці в Одесі

Сьогодні, у Страсну П’ятницю, 29 квітня 2016 р. Б., Владика Михаїл (Бубній) екзарх Одеського та адміністратор Кримського екзархатів УГКЦ, очолив молитви, у храмі святого апостола Андрія Первозванного в Одесі. Преосвященному Владиці співслужили парафіяльні священики.

Розпочався молитовний день у 8:00 Великими (Царськими) часами, під час яких читалися псалми, читання пророків та Євангеліє про страсті Ісуса Христа. Опісля розпочалася Вечірня із виставленням плащаниці.

Ці відправи відтворюють нам давні події і дають можливість глибоко пережити та зрозуміти які страждання, терпіння, муки переніс Ісус Христос. У Страсну Пʼятницю Церква згадує несправедливе засудження, розп’яття та покладення до гробу тіла Ісуса. В сьогоднішній день Господь сам добровільно віддав своє життя заради нашого спасіння. І ми стоячи на колінах перед полотном, у яке було загорнуте тіло Господнє, маємо збудити у собі щирий жаль за свої провини, адже кожна рана Ісуса нагадує нам про наші гріховні падіння.

Після виносу плащаниці, Владика Михаїл освятив шість дальматиків, для вівтарної дружини, котрі пожертвували парафіяни храму.

По завершенні молитви парафіяни мали можливість приклонитись перед «Тілом Ісуса Христа у гробі».

 

Прес-служба Одеського екзархату

{gallery}stories/29.04.16{/gallery}