Генеральний секретар Міжнародної католицької міграційної комісії зустрівся з медичними капеланами Одеського екзархату

20 жовтня 2023 року генеральний секретар Міжнародної католицької міграційної комісії Монсеньйор Роберто Вітілло відвідав Врадіївську центральну району лікарню і Любашівську багатопрофільну лікарню інтенсивного лікування. Також високоповажний гість зустрівся з медичними капеланами Одеського екзархату отцем Миколою Боднаром і отцем Романом Монтецьким, які здійснюють душпастирське служіння у цих закладах.

За словами генерального секретаря, цей дружній візит спрямований на те, щоб побачити як УГКЦ реагує на потреби вимушено переселених осіб та зрозуміти, які існують потреби в умовах війни для них, щоб у подальшому допомогти.

Супроводжували делегата Християн Костко, консультант з управління робочої групи «Католицька відповідь для України» CR4U та Юрій Малецький, національний делегат Лицарів Колумба в Україні. Зустрічав гостей голова Комісії охорони здоров’я Одеського екзархату о. Олександр Більський.

Коментуючи візит генерального секретаря до медичних закладів Одещини і Миколаївщини о. Олександр Більський зазначив: «Ми дуже цінуємо цей візит і виявлену нам увагу. Дякуємо Богові за можливість нашої такої плідної співпраці і сподіваємося на успіх нашої спільної справи в майбутньому. Як знак нашої вдячності ми подарували нашим гостям синьо-жовтий прапор нашої Батьківщини і статуетку, яку зробили діти з аутизмом, а також ікону Пресвятої Родини».

 

{gallery}stories/22.10.23{/gallery}