Міжнародний день обізнаності про смерть дитини під час вагітності або після народження, при парафії св. Ап. Андрія Первозванного

13 жовтня, в катедрі св. Ап. Андрія Первозванного в м. Одеса з нагоди Всесвітнього дня дітей(15 жовтня), які відійшли від нас під час вагітності або після народження.

Світлова хвиля за наших діточок вже розпочалася. Долучайтеся!

 

 

Довідка: 

Всесвітній день дітей, які відійшли від нас під час вагітності чи після народження.

«Коли дитина втрачає своїх батьків, називаємо її сиротою. Коли хтось з подругів втрачає свого партнера, ми кажемо вдівець чи вдова. Коли батьки втрачають свою дитину, немає слова, яке б могло окреслити їх…»

З 1988 року у багатьох країнах світу (Англія, США, Австралія, Норвегія, Італія та інші) був встановлений Міжнародний день обізнаності про смерть дитини під час вагітності або після народження. Цей день припадає на 15 жовтня і відзначається щороку чисельними місцевими ініціативами.

Перинатальні втрати щороку торкають мільйони сімей по цілому світі. На даний час в Україні одна вагітність з шести переривається часто з невідомих причин. Рівень перинатальної смертності становить 8,59 на 1000 народжених дітей. Усім цим сім’ям часто бракує відповідної підтримки як в медичних закладах, так і на місцевому рівні.

 

Прес-служба Одеського екзархату

Матаріали: матеріали: с.Герарда Браголя

{gallery}stories/12.10.19{/gallery}