Бюро УГКЦ з питань екології підтримало проведення конкурсу «Енергія і середовище»

Бюро УГКЦ з питань екології підтримало проведення Всеукраїнського конкурсу молодіжних проектів з енергоефективності МОН України «Енергія і середовище»

13-15 лютого в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді відбувся фінал Всеукраїнського конкурсу молодіжних проектів з енергоефективності «Енергія і середовище» під гаслом «Збережемо енергію – збережемо Планету».

Під час проведення фіналу, для учасників була організована відкрита стендова презентація, в часі якої відбулось наукове спілкування та обмін досвідом. Фіналісти особисто захищали свої проекти та роботи перед поважним журі.

Бюро УГКЦ з питань екології висловлює вдячність Національному еколого-натуралістичному центру учнівської молоді МОН України та громадській організації Екологічний клуб «Еремурус-Україна», за цю чудову ініціативу, а також співпрацю у її реалізації.

На думку доктора Володимира Шеремети, керівника Бюро УГКЦ з питань екології: «Конкурс молодіжних проектів з енергоефективності «Енергія і середовище» сприяє не лише науково-технічному розвитку, але, що не менш важливо, справді сталому, інтегральному розвитку особи та суспільства, які піклуються про середовище свого існування, що є запорукою процвітаючої держави та добробуту людей». 

У своєму слові до фіналістів, очільник церковної екологічної інституції побажав, щоб вони: «Своєю творчістю, ідеями, небайдужістю, зрештою всім своїм життям, стали паростками нової культури – того нового світу, в якому прагне жити кожен з нас, світу більш чистого, доброго, справедливого та людяного, і більш Божого».

Нагадаємо, що цей щорічний Конкурс, який був започаткований 14 років тому, проводиться з метою пошуку й підтримки обдарованої учнівської та студентської молоді, залучення її до навчально-практичної діяльності з проблем енергоефективності та раціонального використання ресурсів.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології