Святий Миколай навідався до парафії Преображення ГНІХ

Святого Миколая Чудотворця шанують на Сході та на Заході. Усе життя св. Миколая було сповнене благодіяннями та чудесами. Церква прославляє Миколая Чудотворця, як швидкого помічника усім, хто опинився в біді та скорботах. Він допомагав потопаючим, визволяв полонених, рятував від смертної кари невинних, зцілював хворих: повертав зір, мову, позбавляв кульгавості. Допомагав позбутися убогості, дарував їжу голодним, був помічником та заступником. Він швидко з’являвся там, де потрібна була допомога. І сьогодні він приходить до тих, кому необхідне його заступництво. Його чудес не злічити. Усе життя Миколая Чудотворця було сповнене любов’ю до ближнього. Навіть смерть не зупинила його благородних справ, його чудеса звершаються і сьогодні.

Народився св. Миколай у 257 році після Різдва Христового в Малій Азії, у мирлікійському місті Патарі, у родині Феофана і Нонни, людей благородних і заможних, які вирізнялися добропорядністю та милосердям. Довго його батьки не мали дітей, та як нагороду за праведне життя Господь подарував їм сина. Народився святий Миколай у важкий час, коли в усій Римській імперії переслідували і вбивали християн. 

Не оминув святий Миколай і нашу громаду УГКЦ в смт. Іванівка Одеського деканату, парафію Преображення ГНІХ. Після Урочистої Літургії діти з Недільної школи приготували святкову виставу, приурочену дню пам’яті великого святого. Після вистави святий Миколай привітав всіх дітей і дорослих та обдарував подарунками.

 

Прес-служба Одеського екзархату

матеріали: Орися Кашуба