В м. Кропивницькому відбулася чергова формаційна зустріч для членів парафіяльних рад

3 грудня 2016 року в місті Кропивницькому Кіровоградської області у храмі Різдва Івана Хрестителя відбулася чергова формаційна зустріч для членів парафіяльних рад: паламарів, дяків, скарбників, старших братів і сестер, лідерів мирян Кропивницького протопресвітеріату Одеського екзархату. Це четверта зустріч.

Після спільної Cв. Літургії голова комісії у справах мирян в Одеському екзархаті о. Ігор Ворона у своєму виступі звернув увагу на покликання кожної людини до активного життя на парафії, особливість кожного мирянина у житті парафії, а також важливості піклуватись про цю парафіяльну спільноту разом із своїм священиком, навіть поза межами парафії.

Згодом, присутнім мирянам с. Татіяна Божик навела приклад: як ми дбаємо про зовнішню красу храму, так більше маємо дбати про внутрішню красу своєї душі, також розповіла про Євхаристію, без якої не можливо говорити про парафію, Євхаристія робить церкву – Церквою.

п. Валентина Рибальченко розповіла про необхідність парафіяльних спільнот на кожній парафії і поділилась практичним досвідом.

На завершення, о. Іван Третяк – протопресвітер цієї місцевості і настоятель храму, в якому проводилась запланована зустріч, разом із головою комісії о. Ігорем подякували всім присутнім за те, що присвятили свій час для такого заходу. Формації  закінчились подячною молитвою та смачним обідом.

Такі зустрічі мають досить плідний характер, оскільки миряни південних теренів мали нагоду поспілкуватись, познайомитись, поцікавитись життям інших парафій.

 

 Голова комісії мирян

о. Ігор Ворона

{gallery}stories/04.12.16{/gallery}