Храмове свято у селі Олександрівка

21 листопада парафія села Олександрівка Скадовського району Херсонської області святкувала своє храмове свято на честь Святого Архистратига Михаїла.

У святковій Божественній Літургії взяли участь парафіяни храму, мешканці села, представники влади в особі голови Олександрівської сільської ради Дудченко Валентини Степанівни, директор місцевої школи Кумпан Наталя Вікторівна.

На запрошення адміністратора парафії отця Дмитра Онуфрика у святкуванні храмового свята взяли участь також і отці Одеського екзархату, декан Скадовського деканату отець Володимир Цяпка, отець Андрій Карпінець із Згромаддення Воплоченого Слова м. Скадовськ, отець Микола Твердьо із села Тарасівка Скадовського району, отець Богдан Демидась із села Чорнобаївка Білозерського району, отець Богдан Костецький, який виконує своє служіння у Криму та отець Максим Падлевський із Римо-Католицької спільноти м. Скадовськ.

Урочистості на честь храмового свята розпочалися із присяги вступаючої до молодіжної спільноти парафії Марійської дружини – Молчанової Ірини.

Після присяги було освячено нові ризи та дальматики, придбані для храму на пожертви парафіян та жертводавців.

Після освячення риз розпочалася Божественна Літургія, яку очолив отець Володимир Цяпка. Проповідь під час Богослужіння говорив отець Андрій Карпінець. Головна тема його науки – це «Осягнення святості в наш час». Отець Андрій роздумував над труднощами, з якими зустрічається християнин, але з іншої сторони він наголошував на тому, як легко будучи християнином можна їх перенести.

Після Божественної Літургії вже традиційно було привітальне слово гостей свято та адміністратора парафії, освячення води, мирування, а також святковий стіл біля храму для всіх присутніх.

 

Матеріали: о. Дмитро Онуфрик

{gallery}stories/30.11.16{/gallery}