Бути дитиною свого Небесного Батька

15 жовтня екореферент Одеського екзархату отець Дмитро Онуфрик  провів екологічні місії для парафіян храму Святого Юрія у місті Скадовськ, парохом якої є декан Скадовського деканату отець Володимир Цяпка.

Науку екореферент розпочав із роздумів на тему «Людські зусилля на дорозі до досягнення визначеної мети».

За приклад людської наполегливості та необдуманої цілеспрямованості, отець навів подію засудження Ісуса. Юдеї, щоб задовольнити своє бажання «правосуддя», йдуть на різні хитрощі, компроміси (визнають, що Кесар є їхнім царем, хоч для кожного єврея була свята думка та розуміння того, що Бог є єдиний Цар Ізраїлю).

Людина ставить перед собою свою мету і, на жаль, вона часом зовсім не співпадає із головним покликанням людини – бути дитиною свого Небесного Батька, і навіть деколи несе загрозу  життю та здоров′ю інших людей.

Після завершення роздумів над вступною темою отець Дмитро розповів, як сучасна людина може наполегливо працювати для збудування власного матеріального «царства», і як саме ця праця може зашкодити нашій екосистемі.

17 жовтня у рамках проведення екомісій, отець Дмитро мав зустріч із студентами Інституту рису НААН у передмісті Скадовська, у селі Антонівка.

Варто зазначити, що дана зустріч стала можлива завдяки зусиллям декана отця Володимира Цяпки.

Екореферент під час зустрічі із студентами розповідав про стан екології в сучасному світі, які є загрози і, чому саме Церква взяла активну участь у захисті Божого дару.

Отець Дмитро розповів про діяльність екологічного Бюро УГКЦ, про практичні заходи, ініціативи, конкурси, місійну діяльність та про все, чим саме займається дана структура.

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

{gallery}stories/25.10.16{/gallery}