“Я милосердя хочу, а не жертви”. (Мт 12, 7)

Голови Комісії УГКЦ у справах родини вже вкотре мали нагоду зібратись разом,на координаційній робочій зустрічі, цього разу вона відбулась у м. Дрогобич, 8 – 9 лютого в  гостинному будинку «Самарянина»…

Від імені Одеського екзархату, на координаційну робочу зустріч відбув новопризначений Голова Комісії у справах родини Одеського екзархату УГКЦ о. Юрій Кашуба.

Протягом двох днів, всі учасники з`їзду мали чудову нагоду, відвідати та ознайомитись з роботою благодійного фонду “Карітас” Самбірсько-Дрогобицької Єпархії мета якого є служити іншим та допомагати усім потребуючим, знедоленим та скривдженим людям у суспільстві, наголосив о. Ігор Козанкевич, та роботою Реабілітаційного центру для нарко- та алкозалежних осіб «Назарет» у якому щиро вірять, що одужання від алкогольної та наркотичної залежності – це шлях до повноцінного життя  .Завдяки побаченому живому прикладу служіння потребуючим, ділення досвідом, та особистим свідченням, сподіваємось перейнятись тією ініціативою та налагодити плідну співпрацю у цій ниві служіння.

Того ж дня всі бажаючи стали учасниками семінару-тренінгу «Наставництво для дітей сиріт» координатори проекту Марія Саквук та Олена Карачева розкрили роль наставника у житті дитини, яка була скривджена найріднішими людьми, позбавлена радісного дитинства, любові та моделі справжнього друга, у цих дітей формується велика ноша комплексів з якою вони пізніше ідуть в соціум, і яка не дозволяє їм адаптуватись до нормального життя.
Роль наставника полягає у милосерді, увазі, підтримці, допомозі та турботі по відношенні до свого молодшого друга. Наставництво це є великий крок на зустріч покращення ситуації з сиротами в нашій країні, діти мають рости в любові і кожен може допомогти їм відчути її.
«Служіння вашої комісії є надзвичайно важливим, оскільки в часі переслідування церкви саме сім`я була тим механізмом який утримував традиції. Коли в нашій ситуації родина зберегла церкву, то нашим обов`язком є зберегти інституцію сім`ї» – такими словами звернувся владика Ярослав Приріз, на засіданні голів комісії, подякувавши за плідну працю та побажав сили та наснаги на ниві служіння родинам…

 

Прес-служба Одеського екзархату УГКЦ

матеріали: Голова Комісії у справах родини о. Юрій Кашуба

{gallery}stories/15.02.16{/gallery}