Всесвітлішим та Всечесним Отцям

Преподобним Ченцям і Черницям

Достойним Братам Лицарям Колумба

Возлюбленим у Христі братам і сестрам Одеського екзархату

Любим нашим захисникам – медичним працівникам та військовослужбовцям

 

 “Цей провіщений і святий день, перший по суботі, царський і Господній,

свято над святами і торжество всіх торжеств:

в цей день прославляймо Христа на віки”.

(Воскресна Утреня)

Любі! Дозвольте мені у “Цей провіщений і святий день, перший по суботі, царський і Господній...”, - День Пасхи Господньої, звернутися до Вас із цим найкращим, повним надії та перемоги християнським привітом - Христос воскрес! Воістину Воскрес! Мир і радість, світло і перемога Воскреслого Господа нашого Ісуса Христа нехай буде з усіма Вами!

Незважаючи на те, що в сьогоднішніх обставинах світ потопає у непевності та страху внаслідок політичної та економічної кризи, а особливо цієї залякуючої і смертоносної пандемії коронавірусу COVID-19, нам, християнам, немає чого боятися чи лякатися, бо воскресіння Господа нашого Ісуса Христа розвіяло, знищило та перемогло будь-яку владу страху і смерті над людиною.

Однак, через цьогорічні святкування Великодня в таких надзвичайних обставинах, Христос, напевне, вкотре запрошує все людство і кожного зокрема, ще раз докорінно переосмислити суть нашого земного життя, пріоритети наших цінностей та “інвестицій”, нашу віру, а відтак – наше християнство: чи воно базується тільки на звичаях і народних традиціях, а чи справді живий Господь і Його об’явлене в Біблії Слово, займає в нашому щоденному житті найголовніше місце! Ця Божа «педагогіка» здається є найкращим приготуванням нас до зустрічі із воістинну Воскреслим і люблячим Богом під час цьогорічного святкування Великодня в таких незвичних для нас обставинах.

Огортаю усіх Вас своєю пастирською молитвою і прошу у Воскреслого Христа, щоби благословив усіх Вас міцним здоров’ям, радістю і миром, впевненістю  та відвагою, силою духа та вірою в перемогу, а понад усе - сильною та живою вірою у Воскреслого Спасителя і надією на краще наше майбутнє під опікою Пресвятої Богородиці, Матері Неустанної Помочі!

Будьте всі здорові і хай береже Вас Господь!

Радісних і Благословенних Вам Великодніх Свят!

 

+ Владика МИХАЇЛ (БУБНІЙ)

Екзарх Одеського екзархату УГКЦ