11 вересня 2021 року, у день свята Усікновення Голови Івана Христителя на парафії Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ у місті Миколаїв, відбулися дияконські свячення. Владика Михаїл Бубній, екзарх Одеський, під час Божественної Літургії рукоположив у дияконський сан брата Олексія Бурова, семінариста Київської Трьохсвятительської духовної семінарії для служіння в Одеському екзархаті.

Під час проповіді, владика роздумував про життя Івана Хрестителя і царя Ірода, порівнюючи сьогодні Христову Церкву, яка голосить правду Божу і суспільство, яке дуже часто слухає цю правду, але не бажає згідно неї жити. Також владика Михаїл, у своєму слові побажав нововисвяченому диякону Олексію бути уважним і впевненим у служінню Богові і людям, ніколи не боятися проповідувати правду Божу і відстоювати її.

Владика також зазначив, що той хто відрікається від Бога і Церкви приречений блукати в темноті цього грішного світу, а той хто чує і слухає голос Бога і Його Церкви, той іде дорогою спасіння. Іван Хреститель не боявся говорити правду, так само і церква завжди проповідує і відстоює її.

Після Євхаристійного канону розпочався чин дияконських свячень. Парох о. Тарас Павлюс увів до святилища кандидата, після чого, поклавши на нього руки, владика Михаїл за волею Божою та діянням Святого Духа поставив кандидата в дияконський чин. В кінці єпископ вручив новопоставленому диякону орар, служебник і кадильницю, кожного разу виголошуючи «аксіос», що означає «гідний».

На завершення Літургії екзарх Одеський привітав новопоставленого диякона Олексія Бурова з важливою подією в його житті та побажав вірного і плідного служіння у Христовому винограднику. У свою чергу, нововисвячений диякон, який навчається на шостому курсі Київської Трьохсвятительської духовної семінарії, висловив слова подяки владиці Михаїлу за великий кредит довіри.

 

Пресслужба Одеського екзархату

001.jpg 002.jpg 003.jpg