7 вересня 2021 року, авіарейсом з Вільнюса в Україну прибув новий Апостольський нунцій в Україні архиєпископ Вісвалдас Кулбокас. В аеропорту його зустрічали працівники Апостольської нунціатури, а також представники Української Греко-Католицької та Римо-Католицької Церков.

Високоповажного гостя від імені Глави УГКЦ, який цими днями бере участь у Міжнародному євхаристійному конгресі у Будапешті, архиєпископа Вісвалдаса зустрічали владика Михайло Бубній, екзарх Одеський, та о. Андрій Хім’як, виконувач обов’язків секретаря Синоду Єпископів УГКЦ, а від РКЦ в Україні – владика Мечислав Мокшицький, митрополит Львівської митрополії.

Владика Михайло привітав нового Апостольського нунція та побажав йому успішного виконання його дипломатичної місії. Екзарх Одеський запевнив представника Святішого Отця у відкритості та готовності до співпраці задля добра всіх вірних.

Архиєпископ Вісвалдас подякував усім за теплу зустріч та запросив розпочати його перебування на українській землі з молитви. Після спільної молитви до Пресвятої Богородиці Апостольський нунцій уділив своє перше архиєрейське благословення.

Нагадаємо, що про призначення нового Апостольського нунція було повідомлено 15 червня 2021 року. Ним став литовець монсеньйор Вісвалдас Кулбокас, на той час радник Нунціатури. Єпископські свячення нового представника Святого Престолу в Україні відбулися 14 серпня у Вільнюсі.

Для архиєпископа Вісвалдаса Кулбокаса, який поступив на дипломатичну службу Святого Престолу 2004 року, працювавши відтоді в дипломатичних представництвах в Лівані, Нідерландах, Російській Федерації, у Відділі Державного секретаріату Святого Престолу у справах відносин із державами та в Кенії, Україна стала першим місцем служіння як Апостольського нунція.

2 вересня 2021 року, перед приїздом до Києва, архиєпископа Вісвалдаса на аудієнції прийняв Папа Франциск.

Департамент інформації УГКЦ