Наші любі, наші кохані, наші найдорожчі матері!

На завершення цієї Божественної Літургії, дозвольте мені щиро привітати, Вас тут присутніх і тих, які єднаються при помочі сучасних засобів комунікації.

Материнство - це такий простір, в якому немає меж. В ньому немає межі для любові і жертвенності, самопосвяти і відданості; і взагалі будь-якої межі, яка б обмежувала її абсолютне віддання своїй дитині. Це той особливий простір, який приймає надзвичайний Божий дар - людське життя. Вона це життя береже як зірницю ока, плекає його, хоронить від небезпеки, а в міру зростання і формування особистості, вчить її перших кроків, перших слів; своїм життям показує приклад молитви, любові і жертвенності. Можна дуже багато ще описувати про це велике і достойне покликання - бути матір’ю, але напевно і так мені слів забракне.

Тому сьогодні, дорогі наші матері, прийміть від нас, своїх дітей, сердечне спасибі. Від імені всіх дітей, хочу висловити щирі слова подяки, бо Церква Христова, - є нашою духовною Матір’ю, яка огортає всіх дітей Божих.

У цей святковий День Матері дякуємо вам за те, що не побоялися прийняти цей особливий дар від Бога і пожертвувати себе для нас. Ми сьогодні молилися за вас, дякували Богові за дар життя, який ви нам передали, дякували Господеві за ваше віддане материнське служіння. Думаю ваші чоловіки також приєднуються до цих привітань, хочуть вам подякувати і, можливо, за щось також і перепросити, адже всяке в житті буває. Ми, як діти, також перепрошуємо вас за те, що не завжди ми були вдячні вам, не завжди вміли цінувати цю вашу жертвенність і посвяту та зауважувати цей безмежний простір любові, який випливав із ваших сердець.

Нехай милостивий Господь щедро винагородить за це все, благословить і посилає життєдайну силу, щоби жодний параліч, жодна розслабленість вас не дотикала: особливо, - у духовному житті, бо фізична втома чи слабкість і так прийде, але, якщо в духовному житті матимете силу Божу, - будете щасливими повсякчас.

Тому нехай Господь Бог дає вам свою божественну силу і надалі гідно нести покликання і бути взірцевим прикладом для підростаючого молодого покоління майбутніх матерів, щоб і вони зростали в чеснотах, які посідає це достойне покликання, – материнства. 

Міцного Вам здоров’я та всього найкращого на Многая і благая літа!