Про це повідомили у пресслужбі катедрального храму святого апостола Андрія Первозванного у соціальній мережі facebook.

Після зустрічі з правлячим архієреєм вл. Михаїлом Бубнієм, яка була зініційована з огляду на сучасний виклик пандемії коронавірусу, застановлячись над тим, як церква може швидко реагувати і послужити в цих обставинах, взявши під увагу те, що в аптеках, з початком карантинного часу, забракло медичних захисних пов’язок і антисептиків, вирішили виготовляти їх власноруч, спочатку для потреб парафіян, а тепер також для всіх потребуючих. Їх роздають безкоштовно у Катедральному Храмі УГКЦ в Одесі по вул. Гімназичній 22. Слід зауважити, що передбачені також пов’язки для дітей різних розмірів.

Тканину для пошиття пожертвували Олена та Ігор Пенязєві, а резинку Оксана та Богдан Палюхи. Благодійники виготовляють також розчин-антисептик для дезинфікування рук.

Як зазначила п. Олена, «Тканина з домашніх запасів моєї бабусі, якісний коттон, який чекав нагоди бути корисним. Магазини не працюють, важко було щось знайти. Важливо додати, що інша парафіянка п. Оксана Ляховецька привезла швейну машинку, на якій ми можемо шити ці маски. Також деяку роботу Оксана Палюх виконує вдома», – каже пані Олена.

Тільки за один вечір, було пошито вже понад сорок масок. Над ініціативою поки що працює шість осіб: парафіянки катедрального храму пані Олена Пенязєва та Оксана Палюх, Наталія Бицаньова і сестри Служебниці НДМ монахині Герарда Браголя, Климентія Пиріг, Стефанія Коваленко. Сподіваємося до них долучаться інші бажаючі допомогти в такий непростий час для України та її громадян.

Також, на час карантину, який розпочали через поширення коронавірусу з катедрального храму святого апостола Андрія Первозванного духовенство проводить молитовні онлайн трансляції.

Заохочуємо всіх, а зокрема наших парафіян, єднатися разом з нами у молитві до Отця Небесного, щоб під Покровом Богородиці захистив нас від цієї смертоносної пошесті і щоб ми якнайшвидше повернулися до нормального ритму життя і спільної молитви по наших храмах.

 

Пресслужба Одеського екзархату

001.jpg 002.jpg 003.jpg

005.jpg 006.jpg 007.jpg

008.jpg