У неділю, після Архиєрейської Літургії в катедральному храмі святого апостола Андрея Первозванного в Одесі, владика Михаїл (Бубній) привітав всечесного отця Руслана Остафіїва, адміністратора катедрального храму з 10 літтям ієрейських свячень і з днем народження та нагородив золотим нагрудним хрестом підносячи до гідності Протоієрея.

У своєму вітальному слові, на завершення спільної молитви владика Михаїл сказав: «Дорогий Отче Руслане, найперше коли ми вітаємо, то одразу від серця випливають мимоволі слова вдячності.

Кожен священик, який посвятив своє життя служінню Богові та людям, є особливим даром для спільноти, яка йому довірена церквою» - підкреслив архиєрей і продовжив: «Ви як апостол «жертвенно себе спалюєте» з відданою любов’ю для катедральної спільноти святого апостола Андрея Первозванного тут, в Одесі. Як настоятель, з мужністю та відвагою втілюєте різноманітні ініціативи не тільки для катедральної громади, але і як військовий капелан, відтак капелан Лицарів Колумба одеської ради, проводячи різноманітні соціальні ярмарки та акції для потребуючих Одеси і одеської області. Бажаємо Вам і надалі бути ревним наслідником апостолів, і аж до кінця з любов’ю виконувати це не просте священиче служіння на Славу Божу і задля спасіння багатьох людей. Прийміть сьогодні від нас слова великої вдячності та поваги, і нехай буде зачитана грамота» - завершив владика.

Потім судовий вікарій Одеського екзархату, о. д-р. Микола Слободян зачитав грамоту, в якій з нагоди 10-ліття священства, яке цього року отець Руслан святкує у день уродин владика Михаїл, екзарх Одеський, нагородив золотим хрестом, підносячи до гідності Протоієрея.

Також отця Руслана у віршованій формі привітали парафіяни, заявивши, що отець Руслан завжди був видимим знаком невидимої Божої благодаті. У свою чергу, дякуючи усім, іменинник закликав до співпраці та у підтримці один одного крокувати далі, для добра і розвитку нашої церкви, громади та майбутнього України.

По завершенні привітань, владика Михаїл освятив ікону Матері Божої Неустанної Помочі. Дану ікону написала сестра Філомена, і вона слугуватиме для потреб храму та архибратства Матері Божої Неустанної Помочі, яке діє при катедральному храмі. За словами духівника архибратства о. Ігора Тараса,  ікона повністю відповідає оригіналу, який знаходиться в м. Рим у храмі св. Альфонса.

 

Пресслужба Одеського екзархату

 

001.jpg 002.jpg 003.jpg

004.jpg 006.jpg 007.jpg

008.jpg 009.jpg 010.jpg

011.jpg 012.jpg 014.jpg

015.jpg