31 жовтня – 1 листопада у Патріаршому домі у Львові відбувається спільна зустріч економів з усіх архиєпархій, єпархій та екзархатів УГКЦ в Україні, яка організована за ініціативи патріаршого економа о. Любомира Яворського.

Економи говорять про творення єдності; про виклики та можливості; про потребу ділення досвідом та про фінансову стратегію, яка формується разом і втілюється спільними зусиллями.

Сьогодні, 1 листопада, отці-економи спільно молилися Божественну Літургію в соборі Святого Юра, яку очолив владика Петро Лоза, єпископ-помічник Сокальсько-Жовківський, з нагоди 75-ї річниці відходу у вічність праведного митрополита Андрея Шептицького.

Отці соборно зібралися, щоб разом помолитися та подякувати Богові за дар життя митрополита Андрея і за те, що він нам передав у спадок, щоб ми змогли зберегти та примножити його дари для наступних поколінь і надихатися справою митрополита.

«Продовжує сьогодні велику справу митрополита Андрея нове покоління отців і мирян з благословення та під опікою Отця і Глави нашої Церкви Блаженнішого Святослава. І ми всі нині молимося до митрополита Андрея і просимо благодаті для нашого краю», - сказав отець Любомир Яворський.

Економи погодилися проводити періодично подібні зустрічі для спільного творення єдності та упорядкування економічного життя нашої Церкви.

Патріарший економат УГКЦ