Шістнадцять референтів із усіх єпархій та екзархатів Української Греко-Католицької Церкви зібралися 5-6 вересня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» на чергову квартальну зустріч, щоб зробити звіт за літо і спланувати свої наступні екологічні місії.

Перший блок засідання був присвячений виданню Папської енцикліки «Laudato Si’», яка вже в цьому році була видана українською мовою і стала загальнодоступною вірянам нашої Церкви та всім людям доброї волі. «Laudato Si’» – це перша екологічна енцикліка Папи Франциска і перша екологічна енцикліка в історії Католицької Церкви. Документ представив голова екобюро УГКЦ доктор Володимир Шеремета.

У другому блоці зустрічі доповідь на тему «Вода та її значення у житті людини» мав професор і завідувач кафедри хімії та мікробіології Тернопільського національного технічного університету доктор Олег Покотило. Після обідньої перерви доповідь «Ліс як головний елемент екологічного балансу у природі» виголосив начальник відділу Бучацького лісового господарства Володимир Островський.

Опісля екореференти мали можливість побачити екологічні ініціативи та соціальні проекти Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, які вже тривалий час діють на території Марійського духовного центру в Зарваниці. На завершення в Малій базиліці Зарваницької Матері Божої учасники зустрічі відслужили подячну Літургію, на якій помолилися і за успішні осінні екологічні місії.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://zarvanytsya.org